image

O expoziție inedită, „15 years of Vekovnici”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: C. S.
🗓️ 12 august 2023

În cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023 a fost vernisată expoziția aniversară a celui mai mare proiect editorial de benzi desenate istorice din Balcani, „Vekovnici”.

Pe parcursul a 15 ani, peste 200 de artiști din 15 țări au contribuit la acest impresionant proiect, realizat de autorul sârb Marko Stojanovic.

image

„Vekovnici” reprezintă o serie de benzi desenate despre doi parteneri, misteriosul vampir Chen și capriciosul nemuritor Kraljevic Marko, care, în aventurile lor, se intersectează cu creaturi mitologice, dar și cu figuri istorice. Benzile desenate din această serie au fost premiate la cele mai importante saloane de benzi desenate, din Serbia și Macedonia de Nord și au fost publicate în reviste din întreaga Europă.

image

FOTO: Directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov Nicoale Pepene și artistul sârb Marko Stojanovic

Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov a început vineri, 11 August 2023. Până duminică, în cele 4 locații – Casa Sfatului, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Parcul Eroilor –, festivalul va reuni 30 de evenimente dedicate benzilor desenate și unora dintre cei mai importanți artiști BD din România și din străinătate.

Tema Festivalului din 2023 este istoria contrafactuală. Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Revista „Historia” este și în acest an partenerul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov.

Mai multe pentru tine...