image

Un eveniment de neratat! Vineri începe cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov!

Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov începe vineri, 11 August 2023! Până duminică, în cele 4 locații – Casa Sfatului, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Parcul Eroilor –, festivalul va reuni 30 de evenimente dedicate benzilor desenate și unora dintre cei mai importanți artiști BD din România și din străinătate. 6 expoziții de benzi desenate vor fi prezentate în premieră la festival și vor fi putea fi văzute începând cu acest weekend, la Brașov.

Tema Festivalului din 2023 este istoria contrafactuală. În istoria contrafactuală, artistul analizează și apoi deviază cursul istoriei, urmărit de întrebarea ,,Ce-ar fi fost dacă se întâmpla altfel?” El își ia libertatea să șteargă sau să rescrie evenimentul istoric de anvergură intervenind asupra cauzelor și/sau să închipuie urmări și rezultate diferite de realitatea istorică.

Scopul principal al unui astfel de exercițiu este explorarea importanței la scară istorică a unui eveniment sau a unei persoane! Prin urmare, organizatorii Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov ne propun să ne imaginăm în benzi desenate „cât de mult poate un «subiect» să schimbe cursul istoriei”. 

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Revista „Historia” este și în acest an partenerul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov.

Vă prezentăm programul celei de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov:

image
image
Mai multe pentru tine...