Misterele familiei Borgia, Antropologie Culturala si Istoria Artei la Fundatia Calea Victoriei
Fiecare zi este un bun prilej pentru a va cultiva o noua pasiune. Si daca aceasta zi ar fi miercuri, 18 septembrie? Ei bine, atunci ati putea alege unul dintre cele trei ateliere culturale, cu subiecte captivante, propuse de Fundatia Calea Victoriei:
Din 18 septembrie incepem un nou atelier cu istoricul Monica Neatudespre Legendele care au facut istorie:de la misterele familiei Borgia la la eroii damnati ai modernitatii. Pornim intr-o calatorie inedita in istoria civilizatiei europeane, in care ne vor fi calauze figuri mitice, a caror legenda s-a nascut fie in timpul vietii lor, fie la cateva generatii distanta.
Cu ajutorul imaginilor si a unor scrieri din epoca, vom incerca sa deslusim adevarul din spatele povestilor si, mai ales, sa aflam ce a determinat aparitia acestora. Vom povesti despre scandaloasa familie Borgia, Shakespeare, Casanova si marchizul de Sade, Lordul Byron si Boema pariziana.
Tot din 18 septembrie sociologul Mirel Banicane propune un atelier de Introducere in Antropologia culturala. Ne vom familiariza cu principalele idei si modele care au marcat dezvoltarea antropologiei.
Vom aborda natura simbolica a relatiilor sociale si aspecte semnificative ale disciplinei:ritul, magia, hrana, violenta si sacrul, magia, memoria si modul sau de functionare etc. La final, vom intelege in ce fel antropologia ne poate ajuta in intelegerea si adaptarea la problemele vietii cotidiene.
Cursul de initiere in Istoria Arteidin 18 septembrie, cu Arina Gheorghita, va ofera o privire succinta, dar completa, asupra aventurii incredibile a artei, a felului in care aceasta a strabatut secolele de mana cu societatea si cu gandirea. Cursul e destinat publicului larg, dar asta nu inseamna ca ne vom limita doar la generalitati. Lectorul nostru obisnuieste sa-si presare prezentarea cu anecdote cu pictori, episoade celebre cu sare si piper care sa va faca sa intelegeti mai bine lumea artistilor si ideile lor.
Va puteti inscrie la oricare din ateliere prin e-mail la contact@victoriei.ro.