Ce este Campari și cum se bea jpeg

Ce este Campari și cum se bea

Autor: advertorial
🗓️ 6 aprilie 2021

Datorită sticlei distinctive și a culorii roșii atrăgătoare, Campari este o băutură pe care nu o puteți ignora. Deși odată savurat mai mult în Italia - unde a fost creat în 1860 - Campari are acum o bază diversă de fani internaționali. 

Dacă ascensiunea lui Campari la popularitate globală este atribuită fervorii pentru Negroni sau pur și simplu dorința consumatorilor de a reproduce sentimentul unei vacanțe italiene într-un pahar de cocktail este un subiect intens dezbătut. 

Cu toate acestea, iată ce trebuie să știți despre Campari, de la profilul său de aromă, la diferența dintre Campari și Aperol, până la cele mai bune cocktail-uri Campari.

Ce este Campari?

Un aperitiv fondat în Novara, Italia în 1860, Campari este un lichior fructat, dar amar, care variază de la 20,5% la 28,5% ABV. A fost creat de mixologul Gaspare Campari, care încercase diverse arome pentru a crea un aperitiv echilibrat, dulce și amar. 

Fiind un lichior aromat cu arome de grapefruit, portocale, ierburi aromate și condimente, rețeta exactă pentru Campari este aceeași ca în 1860, iar ingredientele sunt în mare parte necunoscute. 

După cum spune brandul, aroma spirtoasă este „obținută din infuzia de ierburi amare, plante aromate și fructe în alcool și apă. Până în prezent, alcoolul și apa sunt singurele ingrediente cunoscute [public] ale rețetei sale speciale și secrete.”

Experții consideră că aroma dominantă a lui Campari poate proveni din chinotto, un mic citric cu o amărăciune notabilă. Culoarea roșie iconică a lui Campari provine inițial de la vopseaua Carmine, fabricată din insecte, dar utilizarea acestui colorant a fost întreruptă în 2006.

Campari este, de asemenea, recunoscut datorită designului unic al sticlei și a reclamelor artistice asociate cu brandul. 

Care este diferența dintre Campari și Aperol?

Ambele sunt aperitive fructate și ușor amare făcute în Italia, pe care le puteți amesteca cu Prosecco - deci, care este diferența? Aperol are o nuanță mai deschisă, mai multă dulceață și note predominante de aromă de portocală. 

Aperol are, de asemenea, cam jumătatea conținutului de alcool al lui Campari - 11%. Aperol este considerat cu adevărat cea mai ușoară și chiar mai abordabilă dintre cele două băuturi. De obicei, este amestecat cu vin spumant pentru a crea un cocktail Aperol Spritz. Aperolul este, de asemenea, mai puțin amar și, datorită ABV-ului său inferior, este considerat mai răcoritor. 

Campari, pe de altă parte, este considerat cea mai complexă dintre cele două băuturi spirtoase, fiind utilizat în cocktail-uri mai puternice, care sunt atât mai aromate, cât și mai alcoolice. Gustul lui Campari este mai concentrat, având 20,5% până la 28,5% alcool. 

În cele din urmă, nu puteți greși cu niciunul dintre cele două aperitive - este doar o chestiune de preferință a aromei și ce cocktail sperați să creați.

Ce cocktailuri se fac cu Campari?

Campari a devenit foarte popular în anii 1920 prin invenția unui cocktail clasic: Negroni. Până atunci, Campari era servit într-un Americano sau pur și simplu savurat cu gheață. Iată cele mai iconice și aprobate tipuri de cocktail-uri Campari:

Americano

Un Americano este o parte Campari, o parte vermut roșu și un strop de sifon servit cu gheață, garnisit cu o coajă de lămâie sau o felie de portocală.

Negroni

Un Negroni este, de asemenea, pe lista oficială de cocktailuri și este, probabil, cel mai popular cocktail Campari din ziua de astăzi. Este făcut cu părți egale Campari, gin și vermut roșu.

Campari & Soda

Un clasic savurat de însuși Gaspare Campari, acesta este doar o parte de Campari și trei părți de apă minerală, servite peste gheață. Garnisiți-l cu o coajă sau o felie de portocală.

Boulevardier

O alternativă Negroni pentru băutorii Bourbon, un Boulevardier este o parte Campari, o parte vermut roșu și o parte Bourbon. Agitat sau amestecat cu gheață, este apoi strecurat și servit cu o coajă de lămâie.

Mi To

Un cocktail Campari de școală veche, aromele Campari se combină împreună cu un alt import italian, vermut Cinzano, pentru a crea această băutură. Este o parte Campari și o parte vermut roșu, servită cu gheață și cu o coajă de portocală. „Mi To” este de fapt cuvântul italian pentru „mit”.