Efectele războiului din Ucraina, într-o expoziție de fotografie la Muzeul Municipiului București

Efectele războiului din Ucraina, într-o expoziție de fotografie la Muzeul Municipiului București

O expoziție în aer liber de fotografie, cu imagini care prezintă efectele războiului din Ucraina, semnată de jurnalistul Agerpres Cristian Lupașcu, poate fi admirată la Muzeul Municipiului București.

„Ucraina, un an de război” se intitulează expoziția fotografică realizată de Agerpres pe care o veți putea vedea pe gardul Palatului Suțu în perioada 9 - 19 martie 2023. Cele 30 de fotografii expuse sunt doar o parte din miile de frânturi de imagini ale războiului din Ucraina văzute și surprinse de Cristian Lupașcu, jurnalist Agerpres, începând din martie 2022 până în ianuarie 2023 în Borodianka, Irpin, Bucea, Kiev, Harkov, Cernihiv, Jitomir sau Bahmut, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

„Pe 27 martie, Agerpres celebrează 134 de ani de la înființare. Avem o istorie în spate, dar și o arhivă de peste 4,5 milioane de fotografii. Încercăm, inclusiv în astfel de evenimente, să le aducem în atenția publicului larg”, a declarat directorul general al Agerpres, Claudia Nicolae, în comunicatul citat.

Fotografiile descriu case din localitatea Andrivka, aflată la nord-vest de Kiev, distruse complet în timpul ocupației ruse din februarie-martie 2022; o bibliotecă dintr-un bloc din Borodianka, după un atac cu rachete al armatei ruse în martie 2022; biserica din localitatea Lukanshivka, din regiunea Cernihiv, distrusă în timpul ocupației trupelor rusești din martie 2022; un elicopter rusesc prăbușit în regiunea Harkov; rezistența militarilor ucraineni în tranșeele săpate în raionul Bahmut.

Mai multe pentru tine...