Educaţie şi creaţie la Muzeul Etnografic: expoziţie realizată de copii defavorizati jpeg

Educaţie şi creaţie la Muzeul Etnografic: expoziţie realizată de copii defavorizati

În perioada 25 septembrie – 15 octombrie 2013, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului f.n., este deschisă o expoziţie de obiecte lucrate manual de către copiii din centrele de plasament.

Asociaţia Română pentru Dezvoltare şi Cooperare Europeană derulează proiectul “Faber puerilis-ateliere practice pentru copii dezavantajaţi”, realizat în parteneriat cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Direcţia de Asistenţă Socială sect. 3 Bucureşti, Consiliul Local Vlădeşti, Pătru Eugen Ceramică II şi Muzeul Ţăranului Român, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.). Tema proiectului este reprezentată de relaţia unui segment al grupurilor vulnerabile din România cu meşteşugurile tradiţionale.

 Obiecte de ceramică, linguri sculptate, preşuri tradiţionale şi ştergare

Timp de o saptămână, 30 de copii de la centrele de plasament din Bucureşti au creat, sub supravegherea unor artişti populari de renume, obiecte din lut, lemn şi fibre textile în cadrul unei tabere a atelierelor de creaţie care s-a desfăşurat în tre 15 şi 21 iulie, în localitatea Vlădeşti din judeţul Vâlcea. Expoziţia care prezintă lucrările copiilor este itinerată prin câteva dintre marile muzee ale României, pentru a fi prezentată unui public cât mai larg.