image

Ceramică Colibaba, la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați

Autor: C. S.
🗓️ 31 iulie 2023

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați vă invită să vizitați expoziția „Ceramică Colibaba donată de Radu Moțoc”, cu piese donate de colecționarul gălățean Radu Moțoc. Donația făcută instituției cuprinde aproximativ 300 de obiecte, iar peste o sută dintre acestea au fost înregistrate în colecția de Etnografie.

Expoziția „Ceramică Colibaba donată de Radu Moțoc” cuprinde 43 de obiecte lucrate în atelierul olarului Constantin Colibaba, cel care a dat un nou impuls meșteșugului ceramicii tradiționale. Unele dintre exponate îi aparțin lui Florin Colibaba, nepotul celebrului olar.

Obiectele expuse transmit dragostea pentru olărit a lui Constantin Colibaba. Străchinele, farfuriile, ulcioarele și castroanele, care de acum fac parte din colecția de Etnografie a Muzeului de Istorie «Paul Păltănea», îl transpun pe vizitator în lumea satului secolului trecut. Măiestria și talentul lui Constantin Colibaba, remarcate atât de specialiști cât și de publicul iubitor de artă populară, au făcut ca produsele sale să fie foarte căutate în întreaga lume. Dintre piesele reprezentative ale creației celebrului olar, multe și-au găsit locul în patrimoniul unor prestigioase muzee și, de acum, și din patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați.

Mai multe pentru tine...