Ea este prima femeie de culoare care a apărut pe coperta Playboy jpeg

Ea este prima femeie de culoare care a apărut pe coperta Playboy

📁 Biografii
Autor: Redacția

Fondată la 1953 de Hugh Hefner, revista Playboy nu a avut pe copertă nici o femeie afro-americană timp de aproape 20 de ani de zile. Totuși, în luna octombrie a anului 1971, Darine Stern făcea istorie, devenind cunoscută ca prima femeie de culoare de pe coperta publicației.

La numai 24 de ani, Darine revoluționa imaginea Playboy. Pentru copertă, aceasta a pozat într-un scaun alb în forma siglei publicației, pentru fotograful Richard Fegley. Apariția în acel număr al revistei i-a asigurat frumosului fotomodel parteneriate importante cu Ford Models, Shirley Hamilton, Nina Blanched și agenția Ellen Hart, care și-au dorit să o reprezinte, potrivit secretsconfidential.com.

Darine s-a născut pe 16 noiembrie 1947. Până la vârsta de 24 de ani mai lucrase ca fotomodel, însă după controversata ședință foto pe care a realizat-o pentru Playboy, a lucrat ca manechin de lux între anii 1970 – 1980, având o reputație unică în lumea modellingului.

Din păcate, în cele din urmă, Darine s-a îmbolnăvit de cancer la sân. Pe-atunci, industria medicală nu era destul de dezvoltată, iar în anul 1994, la 46 de ani, a decedat în urma unor complicații. 

Click aici pentru continuarea articolului