Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Brâncuși  Forme în alb și negru jpeg

Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Brâncuși. Forme în alb și negru

📁 Carte
Autor: Redacția

Muzeul Naţional de Artă al României vă invităsă participaţi sâmbătă, 28 mai 2016, ora 17.30, la Un ceas pentru…artă, o vizită cu ghidaj gratuitîn expoziţia Brâncuși. Forme în alb și negrudeschisă în Sălile Kretzulescu. Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.    

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită.Participarea se face pe bază de programareprin e-mail la programari@art.museum.rosau la telefon 021.314.81.19, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.00.

ExpozițiaBrâncuși. Forme în alb și negruface parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşiinițiat de Ministerul Culturii șipropune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele  realizate deartistla Paris:aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru.

Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactivedin atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduitîn corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fostconceput de specialiştii de laCentrul Georges Pompidou din Parispentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului.

Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.