TRABUCURILE TOSCANO   LEGENDA, FAPTELE, PLĂCEREA jpeg

TRABUCURILE TOSCANO - LEGENDA, FAPTELE, PLĂCEREA

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: theartofliving.info

Trabucurile TOSCANO pot reprezenta o surpriză pentru cei nefamiliarizați cu lumea trabucurilor și o mare plăcere pentru cei care îi cunosc calitățile. Printre cei care le-au apreciat aromele s-au numărat Garibaldi, Regele Victor Emanuel al II-lea, Puccini, Verdi și, în zilele noastre, Francis Coppola și Clint Eastwood.

Legenda ne spune că în Florența, în luna august a anului 1818, o ploaie a venit pe neașteptate și a udat frunzele de tutun Kentucky care fu­seseră lăsate afară să se usuce. Tutunul ud a început să fermenteze în căldura soarelui și, în loc să fie aruncat, s-a decis folosirea tutunului fermentat în producerea de trabucuri care au fost vândute în Florența. Acestea și-au câștigat rapid popularitatea printre florentini și astfel au început să fie produse în mod regulat.

Tutunul folosit pentru trabucuri este tutun fermentat Ken­tucky, de bună calitate, cultivat în diverse regiuni din Italia. Cheia procesului de manufacturare, care a rămas în mare parte acelaşi în ultimii 200 de ani, o reprezintă procesul de fermentare.

Trabucurile TOSCANO sunt realizate din tutun negru uscat la foc, înainte de a trece printr-un proces de fermentare care poate dura între 30 și 50 de zile și care este esențial pen­tru producerea trabucurilor TOSCANO. Odată ce acest proces este finalizat, trabucurile sunt pregătite și rulate manual sau cu o mașină, conform formelor sale naturale, după care sunt trimise în depozit pentru maturare. În mod tradițional, nu sunt fumate întregi, ci tăiate la mijloc. Sunt considerate trabucuri uscate sau cheroot, ceea ce înseamnă că nu se păstrează în cutii speciale pentru trabucuri în condiții de umiditate. Diferă foarte mult de trabucurile provenite din Caraibe care se usucă și se rup dacă nu sunt depozitate în astfel de cutii.

Trabucurile TOSCANO își păstrează popularitatea din­tr-un singur motiv:au o aromă bogată inconfundabilă dată de procesul specific de manufacturare;sunt trabucuri tari și intense. În mod tipic, aroma și mirosul produse atunci când sunt fumate denotă intensitate și savoare. Varietățile pot fi caracterizate de tărie, dulceață și aromă. De exemplu:ExtraVecchioeste tare și hotărât, pentru Garibaldise folosesc frunze Kentucky cu un conținut mai mare de zahăr și au o aromă dulce, delicată și viguroasă, potrivită pentru fumătorii începători, iar trabucurile TOSCANO se potrivesc celor mai pretențioși fumători, fiind realizate de experimentatele Sigaraie(femei care fabriccă manual trabucuri) din cel mai bun tutun Kentucky.

Mai mult pe http://theartofliving.info