Topul celor mai periculoase locuri din lume jpeg

Topul celor mai periculoase locuri din lume

Dac─â anumite locuri incit─â curiozitatea turistic─â chiar ┼či prin fiorii pe care ┼úii d─â privind fotografii de acolo sau cit├ónd istoria lor, altele ├«n schimb sunt de-a dreptul de evitat. Lansarea pe pia┼ú─â la ├«nceputul verii a unui film horror despre Cernob├«l, ne face s─â ne g├óndim care ar fi locurile ├«n care nu este indicat s─â mergi.

Paradoxal, locul fostei explozii nucleare ├«┼úi d─â fiori ┼či ├«┼úi amenin┼ú─â via┼úa prin expunerea la radia┼úii, dar senza┼úia de fric─â nu primeaz─â aici. Poate fi inclus, a┼ča cum am f─âcut-o deja ├«ntr-un top al celor mai sinistre locuri, dar ora┼če precum Grozn├ói sau Mogadiscio sunt de sute de ori mai periculoase dec├ót Cernob├ólul.

Via┼úa ├«n astfel de ora┼če, care au fost teatrul unor r─âzboaie extrem de s├óngeroase, este un infern. S─âr─âcia este foarte mare iar rata criminalit─â┼úii, uria┼č─â. Exist─â ┼či zone ├«n care natura ┼či-a f─âcut de cap, iar via┼úa locuitorilor este un infern. Fiecare ora┼č ├«n sine are lucrurile sale mai pu┼úin ┼čtiute ┼či pericolele sale ascunse, ├«ns─â ├«n acest demers al nostru vom c─âuta locuri unde nu se poate tr─âi.

image

Primul ├«n acest top este ora┼čul fantom─â, Kantubek, din Insula Rena┼čterii (Uzbekistan), din Marea Aral, este un dezastru ecologic. Ini┼úial s-a dezvoltat ca un or─â╚Öel pesc─âresc (vechea denumirea era R├«bacii Poseolok). Dup─â Al Doilea R─âzboi Mondial devine, datorit─â izol─ârii sale, unul din centrele cercet─ârilor privind armele biologice ├«n URSS. Pentru dezactivarea fostelor laboratoare, guvernul american a alocat ├«n ultimii ani mai multe milioane de dolari. Totu┼či locul este contaminat cu substan┼úe toxice, care au p├órjolit terenurile. Spre exemplu ├«n 2002 SUA a fina┼úat cu 5.000.000 experimentul unui cercet─âtor american care a reu┼čit s─â neutralizeze circa 200 de tone de antrax ├«n acest loc.

image

Grozn├ói(Cecenia) are o lung─â istorie a violen┼úelor. Fondat ca un avanpost al armatelor ruse ├«n Caucaz, ora┼čul odinioar─â unul dintre cele mai frumoase din regiune a r─âmas, dup─â r─âzboiul cu Rusia, ├«n s─âr─âcie, iar crima organizat─â este la cote ├«nalte. ├Än ultimii 10 ani lucrurile au ├«nceput s─â se mai reconstruiasc─â, dar ├«nc─â sunt departe de situa┼úia de dinainte de r─âzboi. ├Än plus, r─âpirea turi┼čtilor str─âini este una dintre practicile favorite, ├«n zon─â.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE ALTE ORASE AR TREBUI EVITATE ┼×I PENTRU CE MOTIV