Regina Cleopatra ┼či prima juc─ârie sexual─â jpeg

Regina Cleopatra ┼či prima juc─ârie sexual─â

Vibratorul nu este doar un simplu accesoriu menit să condimenteze viaţa sexuală a cuplurilor. Obiectul falic a jucat un rol important în descoperiri importante ce ţin de sexualitatea feminină.

Albinele furioase ale Cleopatrei

Primele relat─âri care contureaz─â un str─âmo┼č al vibratorului de azi dateaz─â din vremea Cleopatrei. Seduc─âtoarea regin─â a Egiptului ar fi umplut o t─ârt─âcu┼ú─â cu albine furioase pentru a se lini┼čti ├«n nop┼úile lungi ├«n care nu avea parte de c─âldura unui b─ârbat.

v1 0 png png

Tratament minune pentru ÔÇ×isterieÔÇť

P├ón─â ├«n secolul 20 se credea c─â femeia nu are dorin┼úe sexuale ┼či c─â era menit─â doar s─â dea na┼čtere copiilor. A┼ča c─â atunci c├ónd femeile aveau anumite ÔÇ×porniriÔÇť considerate nefire┼čti, medicii erau cei care interveneau manual pentru a le trata de ÔÇ×isterieÔÇť, cum era numit─â misterioasa boal─â. Doctorii ajunseser─â s─â fie at├ót de solicita┼úi ├«nc├ót au fost nevoi┼úi s─â g─âseasc─â o solu┼úie mai pu┼úin istovitoare pentru a trata pacientele. Disperare din care s-a n─âscut ideea vibratorului.

Puterea eliberatoare a aburului și Plăcerile nebănuite ale electricităţii

v3 png png

Primul vibrator performant era ac┼úionat cu puterea aburului ┼či a fost inventat, ├«n 1869, de doctorul american George Taylor. Apoi lucrurile au evoluat rapid, a┼ča c─â doctorul Joseph Granville patenta ├«n 1880 un vibrator electromecanic. ├Än 1902, Hamilton Beach reu┼čea s─â surprind─â pl─âcut femeile cu vibratorul electric, produs aflat printre primele inven┼úii electrocasnice lansate pe pia┼ú─â, al─âturi de ma┼čina de cusut, ventilatorul ┼či pr─âjitorul de p├óine.

P├ón─â la 1900 vibratoarele erau comercializate ├«n cabinetele medicilor sau ├«n centrele spa, dar ├«n urm─âtorii ani au ├«nceput s─â fie v├óndute ┼či ├«n magazine.

Revolu┼úia sexual─â a fost marcat─â ├«n 1968 de apari┼úia vibratorului f─âr─â fir, aparat dotat cu baterii ┼či preg─âtit s─â func┼úioneze f─âr─â s─â pun─â doamnele ┼či domni┼čoarele ├«n ├«ncurc─âtur─â.

Bagheta magic─â

Vibratorul cu baterii a ap─ârut pe pia┼ú─â ├«n acela┼či timp cu aparatul de masaj ÔÇ×Original Magic WandÔÇť, produs de firma japonez─â Hitachi. Coinciden┼ú─â sau nu, forma alungit─â a f─âcut s─â fie utilizat mai degrab─â ca juc─ârie sexual─â.

Popularitatea de care s-a bucurat ÔÇ×bagheta magic─âÔÇť a culminat cu apari┼úia ├«n filmul ÔÇ×Bachelor PartyÔÇť (1984), pelicul─â ├«n care joac─â actorul Tom Hanks.

Vibratorul a inspirat ┼či un film intitulat ÔÇ×HysteriaÔÇť (2011), care relateaz─â ├«ntr-o manier─â comic─â momente din istoria de ├«nceput a orgasmelor oferite femeilor ca tratament medical.

www.adevarul.ro

Puterea eliberatoare a aburului Primul vibrator performant era ac┼úionat cu puterea aburului ┼či a fost inventat, ├«n 1869, de doctorul american George Taylor.

Citeste mai mult: