Regina Cleopatra şi prima jucărie sexuală jpeg

Regina Cleopatra şi prima jucărie sexuală

Vibratorul nu este doar un simplu accesoriu menit să condimenteze viaţa sexuală a cuplurilor. Obiectul falic a jucat un rol important în descoperiri importante ce ţin de sexualitatea feminină.

Albinele furioase ale Cleopatrei

Primele relatări care conturează un strămoş al vibratorului de azi datează din vremea Cleopatrei. Seducătoarea regină a Egiptului ar fi umplut o tărtăcuţă cu albine furioase pentru a se linişti în nopţile lungi în care nu avea parte de căldura unui bărbat.

v1 0 png png

Tratament minune pentru „isterie“

Până în secolul 20 se credea că femeia nu are dorinţe sexuale şi că era menită doar să dea naştere copiilor. Aşa că atunci când femeile aveau anumite „porniri“ considerate nefireşti, medicii erau cei care interveneau manual pentru a le trata de „isterie“, cum era numită misterioasa boală. Doctorii ajunseseră să fie atât de solicitaţi încât au fost nevoiţi să găsească o soluţie mai puţin istovitoare pentru a trata pacientele. Disperare din care s-a născut ideea vibratorului.

Puterea eliberatoare a aburului și Plăcerile nebănuite ale electricităţii

v3 png png

Primul vibrator performant era acţionat cu puterea aburului şi a fost inventat, în 1869, de doctorul american George Taylor. Apoi lucrurile au evoluat rapid, aşa că doctorul Joseph Granville patenta în 1880 un vibrator electromecanic. În 1902, Hamilton Beach reuşea să surprindă plăcut femeile cu vibratorul electric, produs aflat printre primele invenţii electrocasnice lansate pe piaţă, alături de maşina de cusut, ventilatorul şi prăjitorul de pâine.

Până la 1900 vibratoarele erau comercializate în cabinetele medicilor sau în centrele spa, dar în următorii ani au început să fie vândute şi în magazine.

Revoluţia sexuală a fost marcată în 1968 de apariţia vibratorului fără fir, aparat dotat cu baterii şi pregătit să funcţioneze fără să pună doamnele şi domnişoarele în încurcătură.

Bagheta magică

Vibratorul cu baterii a apărut pe piaţă în acelaşi timp cu aparatul de masaj „Original Magic Wand“, produs de firma japoneză Hitachi. Coincidenţă sau nu, forma alungită a făcut să fie utilizat mai degrabă ca jucărie sexuală.

Popularitatea de care s-a bucurat „bagheta magică“ a culminat cu apariţia în filmul „Bachelor Party“ (1984), peliculă în care joacă actorul Tom Hanks.

Vibratorul a inspirat şi un film intitulat „Hysteria“ (2011), care relatează într-o manieră comică momente din istoria de început a orgasmelor oferite femeilor ca tratament medical.

www.adevarul.ro

Puterea eliberatoare a aburului Primul vibrator performant era acţionat cu puterea aburului şi a fost inventat, în 1869, de doctorul american George Taylor.

Citeste mai mult: