Premiere regale  Cine a fost primul monarh care a călătorit cu trenul? jpeg

Premiere regale. Cine a fost primul monarh care a călătorit cu trenul?

Pe 2 iunie 1953, Elisabeta a II-a a Marii Britanii era încoronată la Westminster Abbey. Era prima ceremonie de încoronare a unui monarh transmisă la televizor. Iată alte câteva premiere regale:

-          Primul rege englez care a folosit lingura la masă– în locul mâinii – a fost Richard al II-lea. De asemenea, el a construit primele băi la Palatul Westminster și e considerat a fi inventatorul batistei – documentele contemporane spun că el folosea bucăți pătrate de material pentru a-și șterge nasul.

-          Primul monarh care a purtat ciorapi din mătase a fost, se pare, Elisabeta I. Succesorul ei, James I, a încercat să exploateze moda ciorapilor din mătase și a vrut să pună bazele unei ferme de viermi de mătase lângă Palatul Sf. James.

-          Primul monarh care a călătorit cu trenul a fost regina Victoria, pe 13 iunie 1842. Ea a fost, de asemenea, primul monarh care a fost imortalizat într-o fotografie:pe 26 mai 1857, la scurtă vreme de la nașterea prințesei Beatrice, regina și familia ei au pozat pe terasa casei din Insula Wight. Era prima fotografie oficială a unei familii regale.

-          Primul monarh britanic care a mers cu automobilul a fost Edward al VII-lea, în 1896. Pe atunci Prinț de Wales, el a călătorit cu primul automobil din Marea Britanie.

-          Primul monarh care a transmis un mesaj de Crăciun la radio a fost George al V-lea. Evenimentul a avut loc în anul 1932, iar discursul a fost scris de Rudyard Kipling.

-          Primul monarh britanic care a mers cu avionul a fost Edward al VIII-lea. În 1936, el a zburat de la Sandringham la Londra.

Sursa:http://www.historytoday.com