Povestea uluitoare a lui Mircea Vulcanescu, sfantul din inchisoare! "A jucat rolul unei saltele umane pentru un coleg de celula" jpeg

Povestea uluitoare a lui Mircea Vulcanescu, sfantul din inchisoare! "A jucat rolul unei saltele umane pentru un coleg de celula"

📁 Biografii
Autor: Redacția

O noua fila de poveste din Cancan-urile de odinioara il are astazi ca subiect principal pe Mircea Vulcanescu, o mare personalitate culturala a Romaniei si evident un martir al represiunii comuniste.

Provenit dintr-o familie respectabila de economisti, acesta s-a stins in inchisoarea Aiud la numai 48 de ani, dupa un chin inimaginabil.

Economist, filozof, teolog, pedagod, sociolog, publicist si scriitor, Mircea Vulcanescu a avut functia de subsecretar de stat la Ministerul de Finante din cadrul guvernului Antonescu intre anii 1941 si 1944. In acesti trei ani, acesta a reusit imposibilul si a obtinut mai mult decat opt vagoane de aur pentru Banca Nationala a Romaniei (in 1944, tot aurul a fost confiscat de rusi dotand Armata a 4-a cu echipament militar nemtesc nou.

Citește continuarea articolului aici