Povestea bijuteriilor Principesei Margareta  Cât valorează jpeg

Povestea bijuteriilor Principesei Margareta. Cât valorează

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția

Principesa Margareta a României, desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viața publică a Regelui Mihai, a strălucit la petrecerea dată de Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani. Toată lumea a remarcat tiara principesei, o adevărată operă de artă, care ascunde o poveste romantică și valorează o mică avere, conform specialiștilor.

Principesa Margareta a României s-a numărat printre invitații la banchetul dat de regele Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, duminică, 1 mai.

Comentatorii au apreciat bijuteriile purtate de Custodele Coroanei, o tiara lucrată manual în platină cu diamante, un colier cu cercei extrem de elegante, în stil edwardian, în valoare de peste 50.000 de euro, după estimarea experților contactați de Click!, și o broșă-monogramă, lucrată de asemenea manual în aur, o interpretare a însemnelor casei regale. O imagine cu Principesa Margareta la banchetul oferit de Regele Suediei puteți vedea aici.

Este vorba despre accesoriile ”clasice” ale principesei, când vine vorba despre un eveniment de asemenea calibru. Margareta a purtat tiara cu diamante moștenită de la Regina Ana la cele mai importante nunți regale din ultimii ani, nunta Prințului William cu Kate Middleton, nunta Prințului Albert II de Monaco cu Charlene sau nunta principesei Victoria, fiica Regelui Suediei.

Tiara purtată de Principesa Margareta ascunde o poveste romantică, pe măsura frumuseții inspirate de tradiția grecească. Tiara a aparţinut inițial prinţesei Victoria Melita de Saxa-Coburg-Gotha, sora reginei Maria a României, fiindu-i dăruită acesteia de către al doilea soţ, Marele Duce Kirill al Rusiei. După colapsul familiei imperiale ruse, Victoria Melita a fost nevoită să-şi vândă bijuteriile printre care şi această tiară din diamante și platină.

Regina Maria a României, o colecţionară de bijuterii, a încercat să o ajute cumparându-i o parte din bijuterii, inclusiv tiara, pentru a i-o dărui prinţesei Elena (viitoare regină-mamă Elena). Multe dintre bijuteriile regale ale României au fost vândute în timpul comunismului, însă tiara reginei Elena a fost transmisă mai departe către principesa Ana de Bourbon-Parma, viitoare regină a României, care a purtat-o la nunta cu regele Mihai I de la Atena din 10 iunie 1948.

Continuarea articolului aici