Yak-1

Occidentul, „cel mai bun prieten” al Rusiei comuniste

Există în lumea contemporană un obicei al centrelor de putere de denigrare a concurenței prin orice mijloace și intelectualii sunt foarte atenți la poftele stăpânilor pentru a emite teze plăcute și aducătoare de titluri științifice și de consistente sume drept răsplată pentru munca presupus valoroasă și patriotică.

A existat în Uniunea Sovietică un obicei permanent să fie denigrați aliații anglo – americani și această tradiție se păstrează până-n prezent, mai ales după declanșarea conflictului din Ucraina luând cele mai hidoase forme. Aparatul de propagandă emite informații pentru manipularea mulțimilor cu o viteză uimitoare și sunt chiar greu de urmărit pentru a înțelege efortul de a transforma adevărul în cele mai oribile minciuni.

Se știe că Marea Britanie și SUA au trimis către porturile controlate de oamenii lui Iosif Vissarionovici Stalin convoaie cu produse industriale fundamentale pentru industria de armament și pentru trupele de pe front. Unele încărcături au ajuns pe fundul oceanului în urma acțiunilor lansate de forțele aeriene și navale germane, dar cele mai multe au ajuns la destinație. Istoricii sovietici și cei ruși au fost obligați să menționeze că au existat aceste livrări, dar n-au avut o valoare semnificativă în raport cu ceea ce au realizat eroicele popoare sovietice sub îndrumarea politrucilor pătrunși de cele mai înalte sentimente patriotice.

Deschiderea unor cărți ce conțin informații chiar din documente sovietice vine să sublinieze imediat cât de mult se pot înjosi persoanele definite drept intelectuali pentru un pumn de arginți. Nici nu mai discutăm despre cei ce se împăunează cu multe studii în politică, armată și servicii secrete. Caracterul nu există atunci când ești obsedat de putere și orice dictatură cunoaște un proces de concentrare a bolnavilor spre vârful piramidei sociale. Este absolut firesc să fie luate numai decizii greșite, deosebit de grave, dar prezentate într-un ambalaj frumos pentru înșelarea popoarelor terorizate în numele unor idei.

Conducătorii de la Londra și Washington au știut care sunt realizările stalinismului în domeniul crimelor în masă, dar Uniunea Sovietică a fost definită drept un partener militar esențial pentru înfrângerea nazismului și s-a făcut totul pentru ajutorarea trupelor ce luptau sub steagul roșu al comunismului. Propagandiștii de la Moscova au scris că s-a făcut prea puțin în raport cu producția internă de armament și că au fost trimise prea puține arme pentru numeroasele efective mobilizate. Au sosit avioane de luptă, dar acestea nu se puteau compara numeric cu cele asamblate în uzinele naționale. Chiar germanii erau uimiți de ceea ce întâlneau și așii aviației de vânătoare au bătut recorduri ce nu vor fi atinse vreodată. Cu toate că doborau sau distrugeau la sol numeroase aparate zilnic, acestea se înmulțeau ca prin vrajă. Muncitorii sovietici lucrau în stil stahanovist și făceau minuni privind producția de serie. Sistemul sovietic de producție era evident cel mai bun din lume, cu mult peste ceea ce putea să ofere lagărul capitalist. Această idee a fost inoculată în creierul maselor și așa a rămas. Aparatul de propagandă a muncit serios pentru a cultiva acest adevăr ce trebuia să fie veșnic.

Oare cum a fost posibil ca Uniunea Sovietică să producă mai multe avioane decât partea germană din moment ce multe capacități industriale au fost pierdute în urma invaziei naziste? Să fie adevărate interpretările despre eficiența lucrătorilor împinși de la spate de activiștii de partid? Adevărul a fost prezentat într-o publicație a Armatei sovietice, dar s-a așternut repede praful uitării peste publicația respectivă. Datele au fost incluse în multe lucrări, dar nu sunt interpretate pe larg și în mod științific. Vapoarele aliate au adus ceva esențial pentru Stalin și acesta ar fi trebuit să mulțumească măcar puțin pe sub mustață. Se știe că avioanele sunt confecționate din aluminiu și metalul înaripat se obține cu un consum mare de energie electrică.

Aluminiu pentru industria aeronautică sovietică 

Aliații imperialiști au considerat că trupele sovietice trebuie să fie sprijinite de o aviație numeroasă și soluția ideală era să se treacă peste operațiile de prelucrare a aluminiului. Au fost expediate spre fabricile staliniste 56.387 tone de tablă din metalul strălucitor și acestea erau ușor de modelat în avioane. Alte 169.669 t de aliaje de aluminiu au fost tocmai bune pentru a ajunge în structura de rezistență a mașinilor zburătoare și așa se explică miraculoasele transformări în domeniul performanțelor dezvoltate în a doua parte a războiului. Lemnul a fost eliminat din construcția aparatelor de vânătoare și astfel au sporit viteza, manevrabilitatea și raza de acțiune. Piloții germani nu prea înțelegeau cum a apărut schimbarea în cazul unor avioane precum Yak-1 (foto sus), Yak-3, Yak-9 (foto jos), La-5 sau MiG-3, dar secretul era tot unul capitalist. Controversa despre importanța ajutorului aliat nu are vreun sens științific, ci a fost și este o făcătură a organelor de propagandă.

Yak-9

Aliații au expediat și avioane de luptă în număr important către partenerul comunist, dar s-a constatat că sunt probleme legate de instruirea echipajelor. Erau și probleme logistice legate de aprovizionarea cu piese de schimb. Cum aeroporturile sovietice erau sumar amenajate, defecțiunile apăreau des. Piesele nu rezistau la gerurile rusești și deosebit de sensibile au fost aparatele P-40. Nu se gândise cineva în momentul proiectării că modelul american va ajunge să fie angajat la temperaturi polare.

Din păcate pentru popoarele supuse experimentului comunist, Iosif Stalin s-a menținut tot pe linia de respingere a valorilor lumii libere și micul dezgheț permis în anii de conflict cu nazismul a dispărut din 1945. Lupta pentru răspândirea comunismului la nivel planetar a dus la un conflict rece cu foștii aliați și minciuna era arma esențială a denigrării lumii normale. Oare cât timp trebuie să treacă pentru ca oamenii să gândească în mod corect și să spună adevărul, mai ales cei ce au studii înalte prin universități de renume mondial? Este interesant de amintit că uneori liderul comunist a mărturisit importanța livrărilor occidentale, dar aceste informații au rămas păstrate în corespondența cu conducătorii vestici și n-au fost amintite insistent prin cărțile de istorie.

Uniunea Sovietică a fost dușmanul întregii omeniri și a fost un organism statal conceput să extermine de pe fața pământului pe cei ce nu erau pe placul liderilor de la Kremlin. Dacă Hitler a vorbit despre rase inferioare, și comuniștii împărțeau lumea în superiori ideologici și sclavi ce urmau să moară pentru a pune în practică fanteziile celor ce trăiau în huzur.