Neagu Djuvara conferenţiază la Facultatea de Istorie despre aromâni jpeg

Neagu Djuvara conferenţiază la Facultatea de Istorie despre aromâni

Cu ocaziaZilei Aromânilor, joi, 23 mai 2013, Departamentul de Istoria Românilor şi a sud-estului Europei al Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti vă invită la „Ziua aromânilor la Universitatea din Bucureşti”. La ora 12, în amfiteatrul „N. Iorga”, istoricul Neagu Djuvara va susţine  conferinţa „Istorii de ieri şi de azi despre aromâni”.

Începând cu ora 14, în amfiteatrul „Condurachi”, studenţii Facultăţii de Istorie vor prezenta comunicări despre epopeea oraşului Moscopole, despre tradiţii şi legende şi vor evoca personalităţi aromâne.  Secvenţe folclorice şi selecţii din filme documentare vor completa programul manifestării, care se va încheia cu un „regal” Toma Caragiu.

„Ziua aromânilor la Universitatea din Bucureşti” este o manifestare culturală organizată de studenţii care au urmat cursul despre vlahii din Balcani şi din Carpaţii nordici al profesorului Marius Diaconescu, în parteneriat cu Societatea Culturală Aromânăşi cu sprijinul revistei Historia, în calitate de partener media.

aromani2013program 1 jpg jpeg
aromani2013program 2 jpg jpeg