Locul din iad al politicienilor proști jpeg

Locul din iad al politicienilor proști

Pre╚Öedintele Consiliului European, Donald Tusk, a st├órnit scandal ├«n Marea Britanie afirm├ónd, ├«ntr-o declara╚Ťie de pres─â, c─â se ├«ntreab─â cum arat─â locul din iad rezervat celor care au provocat Brexit-ul f─âr─â a avea nici m─âcar schi╚Ťa unui plan de retragere controlat─â a Regatului Unit din Uniunea European─â.

Cei viza╚Ťi de o asemenea declara╚Ťie au ├«nceput s─â se agite ╚Öi s─â dea replici care mai de care mai ╚Ť├ófnoase. Chestiunea ridicat─â de Donald Tusk r─âm├óne ├«ns─â ├«n picioare. Ie╚Öirea Marii Britanii din Uniunea European─â ar trebui s─â se ├«nt├ómple pe 29 martie.

Dar Brexit-ul nu ├«nseamn─â ├«n acest moment dec├ót confuzie ╚Öi haos. Clasa politic─â britanic─â se dovede╚Öte incapabil─â s─â conduc─â ╚Ťara ├«ntr-un moment dramatic pe care aceia╚Öi politicieni l-au generat din interese cinice. David Cameron, fostul premier, a avut ideea briliant─â s─â promit─â un referendum pentru ie╚Öirea din UE pentru a calma aripa antieuropean─â din propriul partid ╚Öi pentru a-╚Öi asigura un nou mandat. Pe care l-a ob╚Ťinut, dar nu l-a ╚Öi terminat.

Guvernul a pierdut ├«n fa╚Ťa taberei ÔÇ×LeaveÔÇŁ care a beneficiat de o campanie bazat─â pe minciuni, fake news ╚Öi manipulare a electoratului prin cele mai avansate mijloace tehnologice ale lumii ├«n care tr─âim.

Theresa May a negociat doi ani acordul de ie╚Öire a Marii Britanii din UE, astfel ├«nc├ót pagubele s─â fie c├ót mai mici pentru ambele p─âr╚Ťi. Acordul a fost respins ├«n parlament, dar Theresa May a ob╚Ťinut doar c├óteva zile mai t├órziu un vot de ├«ncredere din partea aceluia╚Öi parlament care ├«i respinsese acordul!

├Än fa╚Ťa unei asemenea politici nu ai ce s─â spui, ├«n afar─â, poate, de cuvintele lui Donald Tusk. Dincolo ├«ns─â de asemenea vorbe care tr─âdeaz─â disperarea ├«n fa╚Ťa unor ac╚Ťiuni de ne├«n╚Ťeles, r─âm├ón ├«ngrijor─ârile uria╚Öe legate de perspectiva separ─ârii f─âr─â acord.

Cele mai puternice companii, mai ales din mediul financiar, caut─â s─â plece din Londra, soarta a milioane de oameni este nesigur─â, se vorbe╚Öte despre izbucnirea de tulbur─âri sociale majore, pacea din Irlanda de Nord este amenin╚Ťat─â, cum amenin╚Ťat─â este ├«ns─â╚Öi existen╚Ťa Regatului Unit. Astfel de realiz─âri merit─â cu adev─ârat un loc special, acolo jos.

Acest articol a fost publicat ├«n num─ârul 205 al Revistei Historia, disponibil la toate chio╚Öcurile de pres─â ├«n perioada 15 februarie ÔÇô 14 martie 2019 ╚Öi ├«n format digital pe paydemic.com!

Book 205 intreg 1 jpg jpeg

Cite╚Öte num─ârul 205 al Revistei Historia ╚Öi ├«n format DIGITAL:

Cump─âr─â Acum

Foto sus: Theresa May ╚Öi Donald Tusk