Gala Art Out la cea de a patra ediţie jpeg

Gala Art Out la cea de-a patra ediţie

Autor: Redacția

Pe 8 aprilie 2017, Gala Art Out își va deschide porțile în cadrul amfiteatrului Aula Magna din Universitatea București. Gala Art Out propune pentru cea de-a patra ediție, din 2017, un program unic și elegant, cu momente artistice de excepție, prezentare de modă și decernarea premiilor Art Out în industrii creative. În curând mai multe detalii. 

Un element mult așteptat al evenimentului va fi decernarea Premiilor Art Out pentru excelența în industrii creative, celebrând rezultatele deosebite ale artiștilor români contemporani cu vârste între 18 și 30 ani.

Într-o atmosferă deosebită, această gală își propune să reunească artiști aflați la început de carieră, alături de cei deja consacrați pe scena culturală românească.

În cadrul Galei se vor decerna premii personalităților marcante din scena culturală românească. Vom recunoaște meritele deosebite din anul 2016 în diverse domenii: muzică, arte plastice, arte decorative, fotografie, arhitectură, arte performative, artele spectacolului, ambasador cultural roman, eveniment artistic și inovație în artă și cultură.

Nominalizările la fiecare categorie vor fi făcute de către publicul Art Out. Tinerii artiști vor putea fi votați, înaintea Galei din 8 aprilie.. Primii cinci clasificați, în urma voturilor publicului, vor ajunge în finală. Alegerea câștigătorului dintre finaliști va fi făcută de juriul Art Out.

Bursa Art Out, aflată la prima ediție, va fi o oportunitate pentru tineri cu vârste între 18-30 ani să primească sprijin și îndrumare din partea noastră. Prin donații și vânzarea de produse și bilete, vom reuși să îi ajutăm pe cei la început de drum. Ne dorim să le oferim nu doar sprijin material, cât si promovare, mentorat, consiliere profesională, organizare de evenimente și promovare. Art Out se angajează să continue parcursul cu acești artisti, pe care să îi ajutăm să se lanseze cu adevărat.

Edițiile anterioare: 

Prima ediție a Galei Art Out, (2014), care s-a desfășurat la Fratelli Expresso Lounge, a fost prima mare ocazie a publicului de a cunoaște echipa Art Out și de a îi împărtăși valorile. La eveniment au luat cuvântul personalitaţi marcante ale culturii româneşti precum: Liliana Pagu (Preşedinta Asociaţiei Femeilor din România), Augustin Ioan (arhitect, profesor universitar), Virgil Niţulescu (director al Muzeului Țăranului Român), Daniel Spânu (arheolog), Pavel Șușară (critic şi istoric de artă). 

Ediția a doua, organizată la Teatrul Național București, (2015), a adus în atenția profesioniștilor și iubitorilor artei un program artistic centrat pe expresivitatea artelor spectacolului - muzică, teatru și oratorie. 

Ediția a treia a avut loc în cadrul Aula Magna a Universității București, (2016), și s-a bucurat de un public numeros, de peste 550 de persoane. Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa D-nul Tajul Aman Mohammad, Ambasador Al Malaeziei în România. 

Gala Art Out este evenimentul la care sunt invitați să participe toți susținătorii artei și culturii, deoarece, într-un decor încântător sunt evidențiate rezultate deosebite înscrise în direcția dezvoltării și promovării artelor contemporane printr-un program de excepție.

       Asociația ART OUT este o organizație non-profit, non-guvernamentală și independentă, creată cu scopul promovării culturii și artei. Acțiunile asociației vizează sectoarele formativ-educațional, social, cultural-științific, artistic, sportiv și de tineret. Pentru îndeplinirea acestora, organizația își propune: susţinerea procesului de creaţie şi interpretare artistică; organizarea de evenimente cultural-artistice, științifice, educaționale și recreative; acordarea de premii, burse, alte forme de sprijin pentru programe de studii și documentare în țară sau în străinătate; realizarea, editarea, publicarea şi difuzarea de cărți, publicații periodice, materiale multimedia, programe informatice şi alte materiale informative; participarea, colaborarea și organizarea de programe locale, naționale și internaționale cu și pentru tineri. 

Pagina de facebook a Galei: www.facebook.com/galaartout

Evenimentul Galei: www.facebook.com/events/1819925474948024/