FOTO Anul 2000 în viziunea oamenilor de acum un secol jpeg

FOTO Anul 2000 în viziunea oamenilor de acum un secol

Un blog american de specialitate, http://www.paleofuture.com, oferă o colecţie inedită de vederi din anul 1900, cu tema anului 2000. Cărţile poştale ilustrate au fost realizate de Hilderbrands, o renumită companie germană producătoare de ciocolată, care mai există şi astăzi. În secolul al XX-lea, nimeni nu ştia la ce să se aştepte de la veacul următor. Artiştii vremii şi-au exprimat propria viziune prin artă şi au încercat să anticipeze câteva dintre minunile contemporane.

Plimbări pe apă

A Quick Stroll on the Water 0 jpg jpeg

Navă pe șine

Combined Ship and Railway Locomotive 0 jpg jpeg

Deşi procesul de industrializare rapidă ajuta omenirea acelui timp să producă cele mai moderne dispozitive tehnice de până atunci, niciun artist implicat în ilustrarea vederilor nu a prezis platformele digitale şi tehnologia care au marcat şi caracterizează epoca postmodernă.

Casă pe șine

House Moving by Train 0 jpg jpeg

Trotuar mișcător

Moving Pavement 0 jpg jpeg

Oamenii căpătau capacitatea de a merge pe ape, ajutaţi de baloane, cu ajutorul cărora îşi menţineau echilibrul. Mijloacele feroviare de transport erau dezvoltate şi personalizate la maximum, astfel încât oamenii puteau merge direct "cu propria casă la plimbare", şi nu doar cu trenul. În viziunea lor, oamenii viitorului ar fi urmat să dispună de aparate personale de zbor. Vapoarele se deplasau nu numai pe apă, ci şi pe şine. Avioanele erau propulsate cu ajutorul baloanelor cu aer. Existau şi submarine acoperite, cu pereţi din sticlă, prin care călătorii puteau admira şi explora îndeaproape adâncurile. Pentru a combate inundaţiile, oraşele dispuneau de un fel de scut, un acoperiş care putea fi tras atunci când ploua foarte tare. Exista şi o maşină de "îndreptat" vremea.

Aparate de zbor personale

Personal Flying Machines 0 jpg jpeg

Oraș cu acoperiș

Roofed Cities 0 jpg jpeg

Oamenii secolului trecut anticipau şi evoluţia mijloacelor de comunicare, la numai câţiva ani după ce Graham Bell inventase telefonul (1876). De asemenea, călătoriile în ţinuturi îndepărtate, cum ar fi Polul Nord, erau imaginate drept preocupări esenţiale ale contemporanilor noştri.

Vacanța de vară la Polul Nord

Summer Holidays at the North Pole 0 jpg jpeg

Teatru televizat

Televised Outside Broadcasting 0 jpg jpeg

Nave turistice subacvatice

Undersea Tourist Boats 0 jpg jpeg

Mașină de controlare a vremii

Weather Control Machine 0 jpg jpeg

Sursa:http://www.gandul.info/

Sursa foto:http://www.paleofuture.com/