Dezbatere „Historia”: Rusia a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina jpeg

Dezbatere „Historia”: Rusia a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția

Rusia a comasat la frontiera cu Ucraina trupe şi material "mult mai puternice decât tot ceea ce am văzut" de la începutul crizei între Kiev şi separatiştii proruşi, a denunţat joi Pentagonul.

"Forţele (ruse) mobilizate de-a lungul frontierei sunt dotate cu o capacitate excepţională, potenţialul lor de distrugere este fără precedent", a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, în contextul deschiderii lucrărilor Summitului NATO din Ţara Galilor, dominat de criza ucraineană. "Există trupe terestre, o concentrare şi mai mare de piese de artilerie, o concentrare şi mai puternică de sisteme de apărare antiaeriană, o concentrare şi mai mare de rachete", a detaliat colonelul Warren, potrivit căruia "peste 10.000 de militari ruşi" ar fi masaţi de-a lungul frontierei.

Unde se vor opri trupele ruseşti? Cum va evolua acest conflict? La aceaste întrebări, dar şi la multe altele vor răspunde generalul (r) Alexandru Grumaz, Oana Popescu, analist politică externă, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă, transmisă începând cu ora 13.00 pe site-ul adevarul.ro.