De pus în ramă! Harta României Mari, împreună cu revista «Historia Special» jpeg

De pus în ramă! Harta României Mari, împreună cu revista «Historia Special»

📁 Marea Unire
Autor: Redacția

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, revista „Historia Special“ a pregătit un număr de colecție, de 100 de pagini, disponibil la toate chioșcurile de presă, împreună cu harta României Mari. 

„Desăvârșirea unității naționale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii națiuni române, realizată într-un elan țâșnit cu putere din străfundurile conștiinței unității neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligență politică remarcabilă spre țelul dorit”, scria istoricul Florin Constantiniu.

„Viața în Transilvania de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la Primul Război Mondial“, „Transilvănenii din Armata Austro-Ungară în Primul Război Mondial“, „Dezmembrarea Austro-Ungariei. Atitudinea Budapestei față de Transilvania“, „Banderola tricoloră, un însemn distinctiv al Gărzilor Naționale Române“, „1 Decembrie, ziua de glorie a națiunii române“, „România la Centenar. Cum arată bilanțul acestui secol românesc?“ sunt doar câteva titluri ale unor articole prin intermediul cărora descoperim drumul spre Marea Unire, în numărul festiv al revistei „Historia Special“, dedicat Centenarului.

Historia Special jpg jpeg