De ce a fost scoasă din cimitir piatra funerară a părinţilor lui Hitler jpeg

De ce a fost scoasă din cimitir piatra funerară a părinţilor lui Hitler

Piatra funerară a părinţilor lui Adolf Hitler a fost scoasă din cimitirul din Braunau-am-Inn, Austria, unde se află mormântul. Autorităţile au remarcat că mormântul fusese transformat într-un altar pentru neo-nazişti. Anul trecut, o vază pe care scria unvergessen (de neuitat, în limba germană, n.r.) a fost lăsată lângă mormântul lui Alois şi al Klarei Hitler, cele două litere s din acest cuvânt formând celebra zvastică, informează dailymail.co.uk.

Un alt vizitator a lăsat, în 2009, o placă pe care scria "120", care sărbătorea 120 de ani de la naşterea lui Hitler (în 1889, în satul austriac Braunau-am-Inn).

Rudele lui Alois Hitler şi ale soţiei acestuia au fost de acord cu îndepărtarea pietrei funerare de pe mormântul din cimitirul St Michael, potrivit autorităţilor din Leonding, din apropiere de Linz. Alois Hitler, un funcţionar vamal, a murit în 1903, iar mama lui Adolf Hitler a murit din cauza unui cancer, patru ani mai târziu, şi a fost înmormântată alături de soţul ei.

Mormântul va fi dat spre folosinţă unei alte familii, iar rămăşiţele părinţilor lui Hitler vor rămâne îngropate în cimitir, într-un loc nemarcat. Preotul bisericii, Kurt Pittertschat, a declarat că nu numai neo-naziştii, ci şi turişti curioşi făceau coadă să vadă mormântul şi era din ce în ce mai dificil ca acesta să fie întreţinut.

Anul trecut, autorităţile din Wunsiedel, Germania, au mutat rămăşiţele lui Rudolf Hess-adjunctul lui Adolf Hitler în Partidul Naţional-Socialist-într-un loc secret, pentru că mormântul acestuia devenise un magnet pentru extremişti.