historia ro undefined jpeg

Colmar, un loc de basm pentru petrecerea Craciunului

Cu o atmosferă încântătoare de oraş pitoresc şi o istorie bogată, Colmar nu este doar „cel mai alsacian oraş din Alsace” şi capitala vinului din regiune, ci şi un loc perfect pentru cei care adoră basmele. Acest oraş de vis se află într-o locaţie extrem de privilegiată, undeva între Germania şi Elveţia, între Munţii Vosgi (Vosges în franceză) şi Rin, între Strasburg şi Mulhouse. Practic, este buricul Europei. Există chiar şi o rută specială TGV (Tren de Mare Viteză) între Colmar şi Paris. Cea mai bună modalitate de-a explora Colmar este să o iei la pas prin centrul vechiului oraş pentru a-i putea admira din plin arhitectura foarte bine prezervată.

Punctele de reper includ Biserica Dominicană, restaurantul La Maison des Têtes, Muzeul Unterlinden (unde puteţi admira artefacte istorice şi picturi de Renoir sau Picasso), Muzeul Bartholdi (dedicat sculptorului Frédéric-Auguste Bartholdi, care a proiectat Statuia Libertăţii şi care s-a născut chiar în Colmar). Mica Veneţie face şi ea parte din atracţiile acestui oraş şi reprezintă un loc grozav pentru a gusta din preparatele Alsaciene.

Crăciunul reprezintă un moment magic în Colmar, iar întregul oraş parcă prinde viaţă. Un concurs de decoraţiuni animează întreaga regiune şi îşi fac apariţiatârgurile de Crăciun (un top 10 al celor mai frumoase târguri de Crăciun puteţi găsiaici), dintre care unul este amenajat special pentru copii. Spectacolele în aer liber sunt numeroase şi diverse, constând în expoziţii, conferinţe, concerte, piese de teatru în aer liber şi multe, multe altele.

900 de surse de lumină controlate pe computer, folosind o reţea de cabluri din fibră optică, sunt distribuite cu măiestrie prin întregul oraş ce pune în practică un adevărat spectacol de lumini care variază în intensitate şi culoare de-a lungul întregului an. Precum o pensulă magică, acestea redesenează oraşul, aplicând contururi proaspete şi reliefuri noi, intensificând o mie şi unul de detalii arhitecturale.

Oraşul este luminat în fiecare seară de vineri şi sâmbătă pe tot parcursul anului şi în fiecare seară atunci când se desfăşoară un eveniment major care marchează viaţa din Colmar – Festivaluri Internaţionale, Târgurile Alsaciene de Vin şi, bineînţeles,CRĂCIUNUL! Rezervările se pot face pe site-ul bjr-vacanţe.ro sau folosind motoraşul de căutare de mai jos.

sursa: calator.org