image

Ce mai mare soprană a nostră, Hariclea Darclée, cea care a salvat opera La Tosca / VIDEO

Radio România Cultural și Revista Historia, prin vocea Danielei Ivanov, vă aduc un proiect cultural inediat „Povești parfumate”. În episodul pe care îl puteți urmări mai jos aflăm povestea unui eveniment total aparte: premiera operei La Tosca de Giacomo Puccini, spectacol salvat de soprana Hariclea Darclee.

E duminică, 14 ianuarie 1900, iar pe scena Teatrului Constanzi din Roma are loc o premieră memorabilă:„Tosca”, opera în trei acte a lui Giacomo Puccini. E prima reprezentaţie a poveştii dramatice care va cuceri lumea, iar soprana româncă Hariclea Darclée o interpretează pe Floria Tosca;prima Tosca din istorie... E însă un moment complicat:presupusa plasare a unei bombe în incinta teatrului amânase spectacolul cu o zi. Totul s-a desfășurat într-o tensiune memorabilă, ce anunța un eșec răsunător, până când a venit momentul ei ... A avut nevoie de o frază muzicală și totul s-a schimbat

  În direct puteți asculta în premieră ON AIR,  pe postul Radio Romania Cultural de luni până vineri, de la ora 17.00, Povestile parfumate, iar pe site-ul nostru găsiți înregistrarile împodobite și cu imagini.

Click aici pentru a asculta în biblioteca AUDIO ce alte subiecte sunt disponibile

Mai multe pentru tine...