Muzeu Minulescu jpg jpeg

Boema bucureșteană prin ochii cuplului Ion Minulescu - Claudia Milian VIDEO

Radio România Cultural și Revista Historia, prin vocea Danielei Ivanov, vă aduc un proiect cultural inediat „Povești parfumate

”.

Sărbătorile de iarnă sunt cea mai potrivită vreme pentru spus și ascultat povești…lângă brad, cu un ceai cald alături, așezați comod în fotoliul preferat. Colindăm Bucureștii alături de cronicarii mondeni care au fost Ion Minulescu și soția sa Claudia Millian, aflăm istoria decorațiunilor de Crăciun, ascultăm povești de viață ale unor voci celebre de interpreți și lăutari ca Nae Leonard și Zavaidoc, stropim sărbătorile cu istoria șampaniilor produse în România, călătorim tocmai în Sudul Franței pentru mare și soare, râdem și plângem alături de Constantin Tănase.

În direct puteți asculta în premieră ON AIR,  pe postul Radio Romania Cultural de luni până vineri, de la ora 17.00, iar pe site-ul nostru găsiți înregistrarile împodobite și cu imagini.

Seria Poveștilor de iarnă începe cu povești despre scriitori și poeți, mondenități din București înainte de Primul Război Mondial, orașul și boema sa, cu bune și rele, așa cum erau văzute de cuplul poeților Ion Minulescu și Claudia Millian.

Click aici pentru a asculta în biblioteca AUDIO ce alte subiecte sunt disponibile

Mai multe pentru tine...