C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źContele negru  Povestea adev─âratului Monte Cristo┬╗ jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źContele negru. Povestea adev─âratului Monte Cristo┬╗

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źContele negru. Povestea adev─âratului Monte Cristo┬╗. 

C├é╚śTIG─éTORII sunt:

Iuliana Blajan

Burduaza Ileana

Stanescu Ana-Maria

Mihaela Hanelore Pătrașcu

Hrimiuc Silviu 

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×Cine este autorul romanului Contele de Monte Cristo?ÔÇŁ ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii ┬źContele negru. Povestea adev─âratului Monte Cristo┬╗. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 30 mai.

Perioada de concurs este 16-30 mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Contele negru. Povestea adev─âratului Monte Cristo, de Tom Reiss (Premiul Pulitzer 2013)

Genera╚Ťii ├«ntregi de cititori au fost fascinate de personajele lui Alexandre Dumas, mai ales de eroul nedrept─â╚Ťit din Contele de Monte-Cristo ╚Öi de spadasinii curajo╚Öi din Cei trei muschetari. Cu toate acestea, pu╚Ťini ╚Ötiu c─â aceste personaje memorabile au fost inspirate de tat─âl lui Dumas, generalul Alex Dumas, fiul unui conte francez ╚Öi al unei sclave negre din Haiti.

Tom Reiss ├«l readuce la via╚Ť─â pe generalul Dumas cu ajutorul coresponden╚Ťei nepublicate p├ón─â acum ╚Öi al cercet─ârilor istorice meticuloase, furniz├óndu-ne contextul necesar pentru a ├«n╚Ťelege c├ót de excep╚Ťional─â a fost via╚Ťa sa de general mulatru, ├«ntr-un imperiu cl─âdit pe munca sclavilor. Din momentul ├«n care a reu╚Öit singur s─â p─âstreze un pod ├«n Alpi, ├«mpotriva a dou─âzeci de inamici, ╚Öi p├ón─â ├«n anii ├«n care a fost ╚Ťinut prizonier ├«ntr-o fort─ârea╚Ť─â, Alex Dumas s-a dovedit a fi un personaj captivant, pe care nici m─âcar imagina╚Ťia debordant─â a fiului s─âu nu l-ar fi putut inventa.

 ÔÇ×Reiss ├«ndep─ârteaz─â v─âlul uit─ârii de pe imaginea lui Alex Dumas... Aceast─â carte remarcabil─â este un adev─ârat monument dedicat memoriei lui.ÔÇť        (Washington Post)

 ÔÇ×Impresionant... Reiss ├«╚Öi conduce povestirea ├«ntr-un ritm captivant...ÔÇť         (Wall Street Journal)

 ÔÇ×O lucrare detectivistic─â realizat─â de un autor premiat...ÔÇť         (The Daily Mail)

contele negru coperta cvr c1 final jpg jpeg