C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źNoile confesiuni ale unui asasin economic┬╗ png

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źNoile confesiuni ale unui asasin economic┬╗

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źNoile confesiuni ale unui asasin economic. Adev─ârul ┼čocant despre cum America a cucerit lumea┬╗, de John Perkins.

C├ó╚Ötig─âtorii sunt: 

Anton Gabriel 

Bobia Valentin Florin 

Doina Ceban  

Sandu Drumea 

Antohe Carmen Anca 

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Än ce an a fost publicat─â pentru prima dat─â cartea lui John Perkins?ÔÇŁ ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii ┬źNoile confesiuni ale unui asasin economic┬╗. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 14 noiembrie.

Perioada de concurs este 1-13 noiembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Noile confesiuni ale unui asasin economic. Adev─ârul ┼čocant despre cum America a cucerit lumea

noile confesiuni png png

Asasinii economici, scrie John Perkins, sunt profesioni┼čti extrem de bine pl─âti┼úi, care escrocheaz─â ┼ú─âri din ├«ntreaga lume pentru sume ajung├ónd la trilioane de dolari. Ei direc┼úioneaz─â bani de la Banca Mondial─â, de la Agen┼úia SUA pentru Dezvoltare Interna┼úional─â (USAID), precum ┼či de la alte organiza┼úii str─âine de ÔÇ×ajutorareÔÇť c─âtre seifurile corpora┼úiilor-gigant ┼či c─âtre buzunarele acelor c├ótorva familii de bog─âta┼či care controleaz─â resursele naturale ale planetei.

John Perkins este persoana cea mai potrivit─â s─â vorbeasc─â despre aceste lucruri:chiar el a fost un asasin economic. Meseria lui era aceea de a convinge ┼ú─ârile importante pentru SUA din punct de vedere strategic s─â accepte ├«mprumuturi imense pentru dezvoltarea infrastructurii ┼či s─â se asigure c─â proiectele profitabile aveau s─â fie oferite corpora┼úiilor americane. ├Ämpov─ârate de datorii uria┼če, aceste ┼ú─âri ajungeau sub controlul guvernului SUA ┼či al B─âncii Mondiale, care ac┼úionau ca ni┼čte c─âm─âtari ÔÇô dict├ónd termenii de returnare a banilor ┼či for┼ú├ónd guvernele ┼ú─ârilor respective s─â li se supun─â.

Aceast─â edi┼úie actualizat─â include 15 capitole noi, ├«n care autorul furnizeaz─â informa┼úii aduse la zi despre cum corporatocra┼úia ┼či-a sporit ├«n ultimii ani influen┼úa, f─âc├ónd din noi to┼úi ni┼čte sclavi, ┼či ne arat─â cum putem proceda pentru a nu mai sus┼úine acest sistem.

ÔÇ×O bomb─â! Una dintre acele rare situa┼úii ├«n care cineva ad├ónc implicat ├«n structurile de tip imperialist, guvernamentale/corporatiste, dezv─âluie ├«n termeni neechivoci aranjamentele ascunse ale acestora. O extraordinar─â privire din interior ┼či un curaj moral unic.ÔÇť  -John E. Mack, profesor la Harvard, laureat al Premiului Pulitzer