Capela Sixtină va putea fi admirată în cele mai mici detalii jpeg

Capela Sixtină va putea fi admirată în cele mai mici detalii

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția

Capela Sixtină, capodoperă a artei Renaşterii, cunoscută în special datorită boltei sale pictate de Michelangelo, va putea fi admirată în cele mai mici detalii ale sale graţie unui proiect fotografic inedit, au anunţat reprezentanţii Muzeelor Vaticanului.

Precedenta campanie fotografică exhaustivă dedicată frescelor realizate în secolul al XV-lea în Capela Sixtină datează din urmă cu 20 de ani. Cu ajutorul unei tehnologii digitale inovatoare, comandată de un computer, şi al unor LED-uri speciale, ce permit producerea unei lumini diurne, au fost deja realizate fotografii cu trei opere artistice din Capela Sixtină în format mare.

Fotografiile au dimensiuni mai mari decât operele în sine şi au forma unui pătrat cu latura de 120 de centimetri. În total, 220 de detalii ale boltei, ce are o suprafaţă de 520 de metri pătraţi, şi ale frescei „Judecata de Apoi” realizată de Michelangelo, dar şi picturi de pe zidurile laterale, realizate de Pietro Perugino şi Sandro Botticelli, sunt reproduse la fotografii cu dimensiuni ample. Ele sunt prezentate alături de fotografii ce oferă privitorului vederi de ansamblu, pentru a putea fi plasate în context.

Citește și:

Care este mesajul secret pictat de Michelangelo în Capela Sixtină din Roma?  

Capela Sixtină este ameninţată:valurile de turişti distrug picturile