Campania „Ştiinţă şi invenţii în perioada renascentistă” jpeg

Campania „Ştiinţă şi invenţii în perioada renascentistă”

Perioada Renașterii a fost una plină de evenimente, dar și de invenții și progresele în materie de știință. Din acest motiv am adunat in această săptămână cateva articole într-o nouă campanie Historia, dedicată „Ştiinţei şi invenţiilor din perioada renascentistă”.

Cei mai importanți oameni de știință ai Renașterii

Top 5 Invenții din perioada Renașterii

Renașterea a fost o mișcare culturală care s-a întins pe perioada secolelor XIV-XVII;a debutat în Italia, în perioada Evului Mediu Târziu și ulterior, s-a răspândit în restul Europei. Deși apariția tiparului a accelerat difuzarea ideilor în secolul al XV-lea, schimbările Renașterii nu au fost experimentate uniform de întreaga Europă.

Noțiunea de „Renaștere” a fost folosită pentru prima dată abia la începutul secolului al XIX-lea de către istoricul francez Jules Michelet, de la care a fost preluată de istoricul elvețian Jacob Burckhardt în lucrarea sa fundamentală "Die Kultur der Renaissance în Italien" („Cultura Renașterii în Italia”), 1860. Acesta din urmă a definit Renașterea drept perioada cuprinsă între pictorii Giotto și Michelangelo, când Omul a recăpătat conștiința de sine ca individ, după o lungă perioadă de anihilare filozofică a personalității.

Sunt foarte multe nume care se leagă de acestă perioadă:artiști, poeți, prozatori, arhitecți, inventatori și oameni de știință. Din acest motiv vă lăsăm să descoperiți în articolele noastre pe cei care au schimbat lumea prin invențiile lor.