Câinii care au luptat împotriva Axei jpeg

Câinii care au luptat împotriva Axei

├Än ianuarie 1942, la scurt─â vreme dup─â atacul de la Pearl Harbor ╚Öi intrarea Statelor Unite ├«n r─âzboi, Asocia╚Ťia Chinologic─â din America ╚Öi Asocia╚Ťia ÔÇ×Dogs for DefenseÔÇŁ au f─âcut un apel c─âtre to╚Ťi proprietarii de c├óini din ╚Ťar─â ├«n vederea don─ârii c├óinilor c─âtre Armat─â. Scopul:lansarea unui program dedicat preg─âtirii c├óinilor de lucru. ├Än ├«ntreaga ╚Ťar─â au fost fondate zeci de centre pentru preg─âtirea c├óinilor ÔÇ×de r─âzboiÔÇŁ, care aveau s─â-i asiste pe solda╚Ťii americani pe frontul din Pacific ╚Öi, ulterior, pe frontul din Europa.

├Än general, perioada de dresaj dura ├«ntre 8 ╚Öi 12 s─âpt─âm├óni, iar c─â╚Ťeii erau preg─âti╚Ťi pentru mai multe tipuri de sarcini:paz─â, recunoa╚Ötere, detectarea minelor, c├óini de sanie, montare de cabluri, c├óini-mesageri etc.

Dup─â ce s-a lucrat, de-a lungul timpului, cu mai multe rase de c├óini, armata a ajuns la un num─âr de 7 rase preferate:ciob─ânesc german (cea mai folosit─â ras─â de c├óine) ╚Öi doberman pinscher (a doua ├«n r├óndul preferin╚Ťelor, rase folosite cu prec─âdere pentru paz─â ╚Öi recunoa╚Ötere ;collie ╚Öi ciob─ânesc belgian, folosi╚Ťi pentru mesagerie;├«n fine, eskimo, malamut de Alaska ╚Öi husky siberian, folosi╚Ťi drept c├óini de sanie.

images history invasion mascot pup 2 jpg jpeg
images history WorldWar 2 Dobie jpg jpeg
images history WW2 Devil Dog jpg jpeg
images history WW2 MWD Jungle jpeg jpeg
images history WW2 Dobie WAC jpg jpeg
worls war 01 jpg jpeg
worls war 02 jpg jpeg
worls war 03 jpg jpeg
worls war 04 jpg jpeg
worls war 05 jpg jpeg
worls war 06 jpg jpeg
worls war 07 jpg jpeg
worls war 08 jpg jpeg
worls war 09 jpg jpeg
worls war 10 jpg jpeg
worls war 11 jpg jpeg
worls war 12 jpg jpeg
worls war 13 jpg jpeg
worls war 15 jpg jpeg
worls war 17 jpg jpeg

Sursa: http://www.jbmf.us/hst-ww2.aspx