7 teorii ale conspirației din perioada Războiului Rece jpeg

7 teorii ale conspirației din perioada Războiului Rece

📁 Războiul Rece
Autor: ANGIE VOICU

Războiul Rece a reprezentat o perioadă extrem de tensionată a istoriei contemporane. Lupta pentru supremația mondială dintre Uniunea Sovietică și SUA a fost marcată de intrigi, mistere și amenințări. Așa s-au desfășurat afacerile internaționale vreme de 44 de ani:spioni furișați printre cortinele de fier, cadavre aruncate în râuri, avioane doborâte și amenințări cu bombe nucleare. Două super puteri au stat față în față, ambele având abilitatea de a distruge lumea așa cum o știm în ziua de azi.

Astăzi, climatul rece a fost dezghețat iar arhivele ne-au arătat o imagine istorică precisă a acelor ani. Cu toate acestea, unele mistere din Războiul Rece sunt încă vii în conștiința publică. Pentru că au fost șocante, sau pentru că rămâni nerezolvate, vă prezentăm șapte mistere și teorii ale conspirației care sunt încă foarte convingătoare.

1. Incidentul Dyatlov

Incidentul DIatlov se referă la moartea unui grup de turiști conduși de Igor Dyatlov. Incidentul s-a petrecut în circumstanțe misterioase în noaptea 2 de februarie 1959, în nordul munților Ural. Misterul morții celor nouă schiori a fascinat o lume întreagă.

Ce se știe despre acest caz:schiorii și-au sfâșiat cortul din interior și au plecat desculți și parțial dezbrăcați prin zăpadă, la o temperatură de -30 de grade Celsius, în noapte de 2 februarie 1959. Se crede că au plecat în grabă după ce au fost treziți de o lumină extrem de puternică. Cinci cadavre au fost găsite la baza unei pante, iar celelate patru au fost găsite în apropiere, două luni mai târziu. În mod ciudat, cei patru erau îmbrăcați în hainele celorlalți cinci. Misterul se adâncește și mai mult. Mai multe victime aveau coastele rupte, hemoragii interne și cranii fracturate. Toate acestea ar fi putut să fie cauzate de o avalanșă cu excepția unui singur detaliu. Testele au relevat că hainele aveau un nivel foarte crescut de radiații. Un alt detaliu ciudat este că unuia dintre excursioniști îi lipsea limba.

Cu toate acestea, investigatorii ruși nu au raportat nimic suspect, iar cazul a fost închis. Mulți oameni cred că aceștia au murit în urma unei întâlniri de gradul zero cu ființe extraterestre. Alții cred că schiorii au nimerit din greșeală într-o zonă de teste a armatei sovietice. Cert este că misterul din trecătoarea Dyatlov a rămas nerezolvat,   potrivit site-uluiurbanghostsmedia.com.

2.Dispariția spionului „Buster” Crabb

În 1956, vasul sovietic Ordzhonikidze se îndrepta spre Portsmouth, în Anglia, într-o misiune diplomatică. La bord se afla succesorul lui Iosif Stalin, Nikita Hrușiov. În timp ce vasul sovietic staționa în port, MI6 a realizat că s-a trezit cu o oportunitatea prea bună la poartă și că nu putea fi ratată, așa că a recrutat scufundător. Este vorba despre faimosul Lionel „Buster” Crabb, care a avut misiunea de a spiona vasul sub apă, pentru a oferi informații despre modul în care era construit. Crabb a dispărut fără urmă în timpul misiunii. La câteva luni, a fost descoperit un cadavru decapitat, însă identitatea nu i-a fost confimată. O teorie afirmă că Lionel „Buster” Crabb lucra, de fapt, pentru ruși și s-a folosit de această misiune pentru a putea dispărea. O altă teorie susține că sovieticii l-au capturat, dar nu l-au omorât și l-au folosit pentru a scoate informații de la el.

3. Misteriosul semnal radio al rușilor

De aproape 40 de ani, misteriosul semnal radio UVB-76, transmis de o stație radio de unde ultrascurte din Rusia, a speriat întreaga lume. Semnalul are o frecvență de 4635 kHZ și este cunoscut și ca „The Buzzer” („Bâzâitorul”). Acest semnal a fost observat încă din 1982, de când emite non-stop. De câteva decenii, UVB-76 transmite doar un bâzâit, în mod continuu. Această informație nu pare ciudată la prima vedere, însă s-a stabilit că semnalul nu este unul automat. Pe fundalul transmisiunii s-au mai auzit, de-a lungul timpului, mișcări, voci înfundate care vorbesc în rusă sau uși care se închid ocazional. Dispozitivul care produce acest sunet este „în direct” (de aproape 40 de ani) și are atașat un microfon. Situația devine și mai stranie. Odată la câțiva ani, sunetul este întrerupt brusc de o voce care strigă nume sau numere. În 1997, în ziua de Crăciun, s-a auzit o transmisiune care suna în felul următor. „ Ya UVB-76, Ya UVB-76. 180 08 BROMAL 74 27 99 14. Boris, Roman, Olga, Mikhail, Anna, Larisa. 7 4 2 7 9 9 1 4”. Nimeni nu știe ce reprezintă aceste numere/nume.

Stația a fost localizată într-o fostă bază militară, dar nu se știe la ce este folosit semnalul radio UVB-76. O teorie afirmă că stația a fost folosită de militari, în cazul unui atac nuclear. Pentru că își are originea din timpul Războiului Rece, mulți au speculat că dacă acest semnal „moare”, cei care-l ascultă vor ști că Rusia a  fost înfrântă și că este timpul să lanseze atacul. Dacă acesta este cazul, atunci de ce mai este transmis, la 25 de ani de la încheierea perioadei tensionate dintre „răsăriteni” și „apuseni”?

Click aici pentru continuare