historia ro undefined jpeg

12 din cele mai impresionate și mai puternice fotografii realizate vreodată

1 Un băiețel din Uganda ținând de mână un misionar, care încearcă să îl ajute.

2 Un băiat de 9 ani din Vietnam, fugind după ce satul sau a fost bombardat cu napalm. În spate este o fetiță care a scapat după ce și-a aruncat hainele care ardeau.

3 Înăuntrul camerei de gazare de la Auschwitz unde Hitler a cerut să fie omorâții o mulțime de oameni nevinovați. Imaginea arată zgârieturile făcute cu unghiile pe pereți de către victimele care mureau sufocate.

4 Un băiat de 12 ani din Brazilia cântând la vioară în timpul înmormântării profesorului său. Acesta l-a ajutat ca prin muzică să scape de sărăcie.

5 “Wait For Me Daddy,” fotografia realizată în Octobrie 1940 arată o linie de soladați din British Columbia care așteptau trenul prentru îmbarcarea pentru a pleca la război. Printre cei care aflați acolo este și un copil care profită de timp să își mai țină tatăl

6 Harold Whittles aude pentru prima oară după ce medicii i/au pus un dispozitiv care îl ajută să perceapă sunetele. Fotografia a fost făcută exact în primul moment când băiatul a auzit pentru prima oară.

7 Numită Hand of Hope – fotografia prezintă un făt nenăscut care a scos mâna prin incizia făcută de chirurg în timpul unei operații foarte complicate suferită de mama lui și l-a luat de mână pe doctor. Timp de câteva minute chirurgul a plâns și nu a putut face nimic.

8 Fotografia “La Jeune Fille a la Fleur,” arată pe tânăra pacifistă Jane Rose Kasmir punând flori pe baionetele gărzilor de la Pentagon în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam War, Octobrie, 1967.

9 Răsărit pe Marte

10 Un prizonier german din al Doilea Război Mondial, eliberat de către sovietici, întâlnindu-se cu fiica sa. Copilul nu își cunoște tatăl pentru că acesta o văzuse ultima oară când fetița avea doar 1 an

11 Corpul unui copil decedat găsit printre ruinele unei explozii la  Union Carbide din Bhopal, India.

12 Eliberarea uneor prizonieri evrei dintr-un tren al morții în 1945.