Sunt semnate tratatele de la Locarno privind reglementările teritoriale ce au urmat Primului Război Mondial jpeg

Sunt semnate tratatele de la Locarno privind reglementările teritoriale ce au urmat Primului Război Mondial

📁 Calendar
Autor: Redacția

1818-Illinois a devenit cel de-al 21-lea stat al SUA.

1860-S-a încheiat Convenţia telegrafică cu Rusia, prima convenţie internaţională a Principatelor Unite;a intrat în vigoare la 13 februarie 1862.

1861-Alexandru Ioan Cuza anunţă, cu prilejul deschiderii Camerelor, că „Înalta Poartă, precum şi toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor.

1901-S-a înfiinţat societatea „Tinerimea artistică” de către pictorii Ştefan Luchian, Nicolae Vermont, Constantin Artachino, Gheorghe Petraşcu ş.a.;gruparea milita pentru o artă realistă, pentru subiecte luate din viaţa ţăranilor, a oamenilor de rând.

1920-Geneva-Este semnat Protocolul privind constituirea Curţii Permanente de Justiţie Internaţională cu sediul la Haga.

1925-Sunt semnate tratatele de la Locarno privind reglementările teritoriale ce au urmat Primului Război Mondial

1934-A fost înfiinţat Spitalul de Urgenţă, actualul Spital de Urgenţă Floreasca.

1941-Al Doilea Război Mondial-Stalin îi spune lui Wladysław Sikorski că anumiţi ofiţeri polonezi de pe teritoriul URSS lipsesc, probabil pentru că au evadat în Manciuria. Istoricii vor dovedi mai târziu că ofiţerii fuseseră asasinaţi la ordinul liderului sovietic.

1949-Decret privind înfiinţarea Camerei de Comerţ Exterior a României.

1967-Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inimă din lume.

1977-Au fost inaugurate lucrările de construcţie a sistemului hidroenergetic şi de navigaţie Porţile de Fier II de la Drobeta-Turnu Severin.

1987-Adunarea Generală a ONU adoptă rezoluţii iniţiate de România privind reducerea bugetelor militare, reglementarea paşnică a diferendelor dintre state, dezvoltarea bunei vecinătăţi.

1998-Banca franceză „Société Générale” este desemnată câştigătoarea licitaţiei organizate de Fondul Proprietăţii de Stat pentru privatizarea Băncii Române pentru Dezvoltare (BRD). „Société Générale” a cumpărat 51% din acţiunile BRD pentru 200 de milioane de dolari.