Are loc bătălia de la Mărăşeşti jpeg

Are loc bătălia de la Mărăşeşti

📁 Calendar
Autor: Redacția

1917-Are loc bătălia de la Mărășești. Victoria armatei române comandate de generalul Eremia Grigorescu asupra trupelor germane conduse de generalul von Mackensen (24 iulie/6 august-6/19 august).

1864-Domnitorul Alexandru Ioan Cuza i-a unificat pe grănicerii munteni și moldoveni, punând bazele instituției moderne de pază a frontierelor țării.

1911-Are loc re-descoperirea orașului Machu Picchu.

1917-Are loc bătălia de la Mărășești. Victoria armatei române comandate de generalul Eremia Grigorescu asupra trupelor germane conduse de generalul von Mackensen (24 iulie/6 august-6/19 august).

1923-Convenția de la Lausanne privind regimul strâmtorilor Bosfor și Dardanele este semnată și de România.

1945-În timpul desfășurării Conferinței de la Potsdam, președintele Harry Truman l-a informat pe Stalin despre producerea în SUA a bombei atomice.

1949-Sunt inaugurate primele Gospodării Agricole de Stat după model sovietic.

1974-Curtea Supremă de Justiție din SUA i-a cerut președintelui american Richard Nixon să dea toate documentele ținute la Casa Albă procurorului însărcinat cu rezolvarea cazului Watergate.

1990-Senatul României adoptă un proiect de lege prin care se instituie ca sărbătoare națională a României ziua 1 decembrie, zi în care, în anul 1918, prin unirea Transilvaniei cu România, s–a încheiat procesul constituirii statului național unitar român

1990-Nave de război sub pavilion american au fost comasate în apele teritoriale irakiene și trupe de uscat însumând 30.000 soldați sunt desfășurate la granița irakiano-kuweitiană, în stare de alertă.

1995-Prima conferință interamericană la nivel înalt asupra apărării, organizată de Pentagon, la care au participat delegații din SUA, Canada și din alte 32 de state din întreaga emisferă nordică, cu excepția Cubei (Wiliamsburg, Virginia)

2005-Lance Armstrong câștigă Turul Franței pentru a șaptea oară consecutiv.