8 Noiembrie: Are loc manifestația anticomunistă din Piața Palatului Regal, prilejuită de ziua onomastică a regelui Mihai I jpeg

8 Noiembrie: Are loc manifestația anticomunistă din Piața Palatului Regal, prilejuită de ziua onomastică a regelui Mihai I

📁 Calendar
Autor: Redacția

794 - Capitala imperială japoneză este stabilită la Kyoto (numit initial Heiankyo – "Capitala păcii și liniștii"). Din anul 1868, Japonia își va muta capitala la Tokio.

1496 - S-a încheiat construirea bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli din Războieni.

1793 - A fost inaugurat Muzeul Luvru din Paris.

1874 - A fost inaugurată statuia lui Mihai Viteazul din București (Piața Universității); statuia a fost realizată de sculptorul francez Albert Ernest Carriere de Belleuse și este primul monument de această factură din Capitală.

1885 - S-a fondat Partidul Liberal-Democrat condus de Dimitrie C. Brătianu, unind în rândurile sale pe toți cei nemulțumiți de guvernarea liberal a lui I.C. Brătianu, inclusiv pe Mihail Kogălniceanu și grupul liberalilor moldoveni grupați în jurul acestuia. A funcționat până la 24 martie 1890, când s-a unificat cu Partidul Național Liberal.

1889 - Montana a devenit cel de-al 41-lea stat american.

1892 - Președintele american Grover Cleveland a obținut singurul mandat neconsecutiv la Casa Albă din istoria SUA.

1895 - Wilhelm Conrad Röntgen (n. 1845-m. 1923), profesor la Universitatea din Würzburg, Germania (laureat al Premiului Nobel pentru Fizică pe anul 1901), a descoperit razele electromagnetice, cunoscute sub numele de razele X (razele Röntgen).

1942 - Al Doilea Război Mondial. Americanii se alătură britanicilor în războiul din Africa. Debarcarea trupelor britanice și americane în Maroc și Algeria.

1945 – Are loc manifestația anticomunistă din Piața Palatului Regal, prilejuită de ziua onomastică a regelui Mihai I.

1956 - Descoperirea cometei Arend-Roland.

1971 - Trupa britanică Led Zeppelin își lansează al patrulea album, care include una dintre cele mai cunoscute piese, Stairway to heaven.

1985 - Adunarea Generală a ONU adoptă, la inițiativa României, rezoluția privind Anul Internațional al Tineretului.