Un tablou pictat de Van Gogh la Paris, expus în premieră  jpeg

Un tablou pictat de Van Gogh la Paris, expus în premieră

­čôü Istoria unui tablou
Autor: Redac╚Ťia

Un tablou cu o scen─â stradal─â din Paris, pictat de artistul olandez Vincent Van Gogh ├«n 1887, va fi expus ├«n public pentru prima dat─â, dup─â ce s-a aflat mai mult de un secol ├«n colec╚Ťia privat─â a unei familii franceze.

Van Gogh a pictat acest tablou ├«n timp ce se afla cu fratele s─âu, Theo, ├«n capitala Fran╚Ťei. Pictura va fi expus─â ├«n public de casa de licita╚Ťii Sotheby's la Amsterdam, Hong Kong ╚Öi Paris, ├«nainte de a fi scos la licita╚Ťie ├«n luna martie.

Numit ÔÇ×Scen─â stradal─â din MontmartreÔÇŁ, tabloul prezint─â un b─ârbat ╚Öi o femeie, plimb├óndu-se la bra╚Ť pe l├óng─â un gard ╚Öubred, cu o moar─â de v├ónt ├«n fundal. Pictura face parte dintr-o serie de tablouri realizate de Van Gogh prezent├ónd scene din Montmartre, un district din Paris unde se afl─â ├«n prezent biserica Sacre Coeur.

Foto: SothebyÔÇÖs / Artdigital Studio

vangogh jpg jpeg

L─âca╚Öul de cult era ├«n construc╚Ťie ├«n perioada petrecut─â de Van Gogh ├«n Paris iar zona era un amalgam de terenuri, case ╚Öi mori de v├ónt la marginea ora╚Öului, artistul boem fiind atras de chiriile ieftine de aici.

Casa de licita╚Ťii Sotheby's a estimat valoarea picturii ├«ntre 5 ╚Öi 8 milioane de euro.