Scheletul de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitație pe 18 aprilie în Elveția (foto: kollerauktionen.ch)

Un schelet de Tyrannosaurus Rex, scos la licitație în Elveția

Un schelet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitație pe 18 aprilie în Elveția, fiind prima vânzare de acest fel din Europa, a anunțat casa de licitații Koller.

Exemplarul complet, supranumit „Trinity”, cu o înălțime de aproape 3,9 metri și o lungime de 11,6 metri, a fost evaluat la o valoare cuprinsă între 6,11 și 8,15 milioane de euro, potrivit catalogului de licitație al casei Koller, cu sediul la Zurich, informează Agerpres.

Trinity este ”unul dintre cele mai spectaculoase schelete de T-Rex existente, o fosilă bine conservată și restaurată în mod strălucit”, a precizat casa de licitații.

Aceasta va fi ”a treia oară în lume și prima dată în Europa” când un schelet de Tyrannosaurus Rex, specie care a trăit în urmă cu 67 de milioane de ani, va fi scos la licitație, a precizat casa Koller.

Mai mult de jumătate din scheletul Trinity este alcătuit din fosile provenite de la trei specimene diferite de T-Rex, descoperite între 2008 și 2013 în formațiuni din Montana și Wyoming, în Statele Unite. Craniul lui Trinity provine de la un singur specimen de T-Rex.

Doar 32 de schelete de T-Rex adulți - printre cei mai mari prădători care au trăit pe Pământ - au fost descoperite până acum în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în 2021 de revista științifică Nature.

Tânăra și frumoasa principesă Elena era sortită unei vieți strălucite de regină, ca viitoare soție a unuia dintre tinerii principi moștenitori europeni. Însă destinul a hotărât altfel... Vă invităm la o incursiune în viața zbuciumată a celei care a fost Regina-Mamă a României.

Foto:  Scheletul de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitație pe 18 aprilie în Elveția (foto: kollerauktionen.ch)

Mai multe pentru tine...