image

Ulei sfințit la Ierusalim, folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea / VIDEO

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 8 martie 2023

Uleiul folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost sfințit la Ierusalim, de patriarhul grec ortodox Teofil al III-lea și arhiepiscopul anglican de Ierusalim, Hosam Naoum a anunțat Palatul Buckingham.

Patriarhul grec ortodox Teofil al III-lea și arhiepiscopul anglican de Ierusalim, Hosam Naoum, au binecuvântat Sfântul Mir cu prilejul unei ceremonii speciale desfășurate în Biserica Sfântului Mormânt, în cetatea veche a Ierusalimului, unde a fost răstignit, înmormântat și apoi a înviat Isus, potrivi credinței creștine, informează Agerpres.

Regele Charles al III-lea și soția sa, regina consoartă Camilla, vor fi miruiți cu acest ulei în timpul ceremoniei de încoronare desfășurată la Abația Westminster din Londra, pe 6 mai.

Uleiul a fost produs din măsline recoltate din două plantații de măslini situate pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, la Mănăstirea Înălțarea Domnului și la Biserica Sfânta Maria Magdalena, unde este înmormântată bunica lui Charles, prințesa Alice a Greciei.

Măslinele au fost prelucrate în orașul palestinian Betleem din Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967.

Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury și lider al Bisericii Anglicane, afirmă că acest mir „reflectă legătura familială personală pe care Charles al III-lea o are cu Pământul Sfânt”.

Mai multe pentru tine...