Trump l a invitat pe Putin în SUA jpeg

Trump l-a invitat pe Putin în SUA

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 iulie 2018

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să facă o vizită în Statele Unite la toamnă, discuţiile în acest sens fiind deja în curs de desfăşurare, a anunţat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Într-un anunţ pe Twitter, Sanders a afirmat că preşedintele american i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională John Bolton să îl invite pe Putin la Eashington la toamnă şi discuţiile pe această temă sunt deja în desfăşurare.

Anunţul pare să-l fi luat prin suprindere pe directorul serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) Dan Coats, care a aflat despre acesta în timpul unui interviu live la Forumul pentru Securitate de la Aspen. El a râs şi a spus: "Va fi ceva special". 

De asemenea, a adăugat că încă nu ştie ce au discutat Trump şi Putin, la întâlnirea la care au fost prezenţi doar translatorii. Liderul democrat din Senatul SUA Chuck Schumer i-a cerut lui Trump să dezvăluie ce a discutat cu Putin. "Până nu vom şti ce s-a întâmplat la acea întâlnire de două ore de la Helsinki, preşedintele nu ar mai trebui să aibă interacţiuni cu Putin. În SUA, în Rusia sau oriunde altundeva", a precizat el. Cei doi lideri s-au întâlnit luni, la Helsinki, dar foarte puţine detalii ale discuţiilor au fost făcute publice. Rusia nu a transmis niciun comentariu referitor la o a doua întâlnire Trump - Putin. Donald Trump a declarat joi că aşteaptă cu nerăbdare o nouă întâlnire cu Vladimir Putin - în plină polemică pe tema declaraţiilor sale de la Helsinki - atacând presa, pe care o acuză că nu a subliniat ”marele succes” al summitului. ”Summitul cu Rusia a fost un mare succes, mai puţin pentru marele inamic al poporului, presa «Fake News»”, a scris el pe Twitter joi, reluând o expresie deosebit de agresivă, pe care a folosit-o deja în 2017. ”Aştept cu nerăbdare a doua întâlnire a noastră, pentru a putea începe să punem în aplicare unele dintre lucrurile despre care am discutat”, a adăugat el.