image

Societatea de Științe Istorice din România lansează a IV-a ediție a Concursului „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”

🗓️ 8 februarie 2024

Societatea de Știinte Istorice din România, cea mai cuprinzătoare organizație profesională din domeniul producerii și transmiterii cunoașterii istorice, care grupează în rândurile sale profesori, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți și alți iubitori ai istoriei, lansează începând cu data de 10 februarie 2024 concursul „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”.

Ajunsă la ediția a IV-a, această manifestare se desfășoară sub forma unui concurs de cercetare istorică a patrimoniului cultural local și național care își propune să implice toți factorii responsabili în protejarea și promovarea patrimoniului. Concursul se adresează elevilor din clasele VI-XII, dar și studenților și cadrelor didactice.

Pornind de la constatarea că patrimoniul cultural este o poveste fascinantă despre trecut, expusă printr-o succesiune de mărturii și expresii creative și culturale create de-a lungul timpului Societatea de Științe Istorice din România își propune prin lansarea acestei noi ediții să sprijine cunoașterea, protejarea patrimoniului local și național. Pe această cale este salutară implicarea tinerilor în acțiuni și inițiative care au ca scop transmiterea cunoașterii și sensibilizarea noilor generații față de elementele care constituie patrimoniul local, național și universal din țara noastră. De asemenea se dorește și conștientizarea și implicarea comunităților și autorităților locale în acest domeniu, una dintre etapele concursului constând în organizarea unor acțiuni de informare și dezbatere privind această zestre a comunităților.

Concursul se va derula în perioada 10 februarie- 24 iulie 2024 și va cuprinde o serie de secțiuni tematice. Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Societății de Științe Istorice din România.

Mai multe pentru tine...