image

Rusia foloseşte tot mai multe drone de recunoaştere în zona Odesei

📁 Istorie recentă
🗓️ 29 aprilie 2022

Trupele ruse cresc numărul de drone trimise în zona Odesei pentru a efectua misiuni de recunoaştere aeriană deasupra oraşului şi a întregii regiuni - a comunicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale Odesa, Serhi Bratciuk, relatează adevarul.ro.

Potrivit acestuia, ruşii folosesc în acest sens drone Orlan-10 şi vizează în mod special infrastructura locală şi regională. Totodată, Bratciuk a remarcat că noaptea trecută nu au avut loc atacuri la Odesa, însă a subliniat că ruşii desfăşoară operaţiuni psihologice speciale în regiune, încercând să creeze panică în rândul populaţiei civile, prin lansarea de ştiri false şi dezinformări.

În acest sens, Serhi Bratciuk i-a îndemnat pe locuitorii Odesei să rămână vigilenţi şi să aibă încredere numai în surse oficiale. Forţele ucrainene de apărare din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, pe ţărmul Mării Negre, au consolidat frontiera de stat cu R. Moldova, după incidentele care au avut loc în ultimele zile în regiunea transnistreană.

Măsura a fost luată pe fondul „unei serii de provocări ruse în autoproclamata republică separatistă Transnistria”, a declarat joi Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa. Regiunea Odesa se învecinează cu Transnistria şi, în ultimele zile, a fost ţinta mai multor bombardamente ruseşti care au distrus o parte din infrastructură. La rândul lor, aşa-zisele autorităţi din regiunea transnistreană au declarat că au avut loc mai multe atacuri asupra acestei regiuni, pe care mulţi experţi le consideră acţiuni subversive ale Rusiei menite să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

„Forţele de apărare continuă să realizeze operaţiuni de luptă pentru protejarea şi apărarea oraşului Odesa şi a regiunii. În special, am întărit protecţia la frontiera de stat cu aşa-numita Transnistrie, unde continuă provocările ruse pentru a crea anumite centre de tensiune”, a explicat Bratciuk. El a adăugat că „joi nu s-au înregistrat bombardamente în regiune, dar miercuri, o unitate de apărare aeriană a Forţelor Armate ale Ucrainei a doborât deasupra Odesei o dronă rusă Orlan-10, care strângea informaţii despre instalaţiile şi infrastructura armatei”.

Mai multe pentru tine...