Nave ruseşti au tras asupra clădirilor rezidenţiale din Odesa jpeg

Nave ruseşti au tras asupra clădirilor rezidenţiale din Odesa

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 21 martie 2022

Reprezentantul Administraţiei Odesa, Serghei Bratciuk, a declarat că luni, 21 martie, ocupanţii ruşi au tras în Odesa cu artileria navală, relatează adevarul.ro.

"Ca urmare a bombardamentelor inamice din această dimineaţă de către artileria navală rusă, mai multe gospodării din Odesa au fost avariate. Slavă Domnului, nu au fost victime", a scris Bratciuk pe canalul Telegram.

Potrivit Radio Liberty, echipele au lovit cel puţin două clădiri rezidenţiale de pe litoralul mării în jurul orei 6:00, distrugând un complex rezidenţial şi o mică casă privată. Unele obuze au lovit pământul. Forţele Federaţiei Ruse, care înaintează spre Ucraina din Crimeea ocupată, încearcă să ocolească Nikolaev pentru a se îndrepta spre Odesa. informează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

„Forţele ruse care avansează din Crimeea încearcă să ocolească Nikolaev, căutând să se deplaseze spre vest, spre Odesa. Aceste forţe au făcut puţine progrese în ultima săptămână. Forţele navale ruse continuă să blocheze coasta Ucrainei şi să efectueze lovituri cu rachete împotriva ţintelor de pe teritoriul Ucrainei”, se arată în comunicatul Ministerului britanic al Apărării. Se indică faptul că blocada coastei ucrainene este de natură să agraveze situaţia umanitară din Ucraina, împiedicând livrarea de provizii vitale către populaţia ucraineană.