Ruinele unui vechi de 5.000 de ani, descoperite în Peru (© Facebook / Agencia IP NORTE)

Ruinele unui templu vechi de 5.000 de ani, descoperite în Peru / FOTO

Ruinele unui templu datând din urmă cu aproximativ 5.000 de ani au fost descoperite de arheologi în nord-estul statului Peru, transmite AFP, care citează un cercetător peruvian potrivit căruia așezământul ar fi fost utilizat pentru ritualuri religioase.

Descoperirea a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni în situl arheologic - Las Animas, în apropiere de oraşul Chiclayo, scrie Agerpres, dar, pentru a proteja situl de jefuitorii de comori, anunțul a fost făcut abia vineri.

„Este posibil să ne găsim în faţa unei incinte religioase vechi de 5.000 de ani. Spaţiul arhitectural este delimitat de ziduri”, a declarat cercetătorul Luis Muro într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Culturii din Peru.

Arheologii au identificat, printre ruine, frize cu figuri antropomorfe în relief, inclusiv un corp uman cu cap de pasăre, reprezentări de feline sau chiar gheare de reptilă.

Aceeași echipă a descoperit și rămăşiţele a ceea ce „ar fi fost o scară centrală prin intermediul căreia era posibil să se urce pe un fel de estradă, în partea centrală" a templului, după cum a explicat Muro.

Arheologii au găsit și mormântul unui copil

De asemenea, în timpul acestor cercetări arheologice a fost descoperit și mormântul unui copil în vârstă de aproximativ cinci sau şase ani, arată AFP, citată de Agerpres.

 Cercetările au fost finanţate de Universitatea Catolică din Peru şi de Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).

Sursa: adevarul.ro

Mai multe pentru tine...