Regina Elisabeta a II-a, în trăsură, alături de Charles și Camilla, în anul 2012 (© Ben / Flickr)

„Regină” sau „Regină consoartă”? Ce statut va avea Camilla, soția Regelui Charles III

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 septembrie 2022

În primul său discurs în calitate de suveran al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, regele Regele Charles al III-lea a spus că soția sa, Camilla, va deveni „Regină consoartă”. Ulterior, purtătorul său de cuvânta declarat că, în viitor, Camilla ar putea fi numită „Regină”, renunțându-se la denumirea de „Regină consoartă”.

Teoretic, aceasta fiind soția regelui, ar trebui să fie numită Majestatea Sa Regina, totuși, în informările și declarațiile Palatului Buckingham s-a vorbit despre ea ca fiind Regina consoartă.

Purtătorul de cuvânt al regelui Charles a precizat pentru The Guardian, că nu este exclusă o schimbare a statutului. De asemenea, el a subliniat că cei doi se concentrează acum asupra evenimentelor din următoarea săptămână şi jumătate, scrie Mediafax.

„Regele şi Regina consoartă sunt concentraţi să treacă peste aceste 10 zile care urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al regelui.

„Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri - n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoţionant cu oamenii din faţa Palatului Buckingham ştiu cât de emoţionată este în acest moment şi aceasta este concentrarea ei, aşa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”, a mai precizat acesta.

Consiliul de Ascensiune l-a declarat sâmbătă oficial rege pe Charles al III-lea. Deşi cel care a fost până acum moştenitorul tronului britanic i-a succedat automat mamei sale după decesul acesteia, ceremonia Consiliului de Ascensiune este evenimentul tradiţional prin care puterea politică britanică îl recunoaşte oficial drept suveran.

Foto sus: Regina Elisabeta a II-a, în trăsură, alături de Charles și Camilla, în anul 2012 (© Ben / Flickr)

Mai multe pentru tine...