Regina Elisabeta a II-a, în trăsură, alături de Charles și Camilla, în anul 2012 (© Ben / Flickr)

Regina consoartă Camilla, omagiu pentru Elisabeta a II-a / VIDEO

📁 Istorie recentă
🗓️ 19 septembrie 2022

Regina consoartă Camilla i-a adus, duminică, un omagiu Elisabetei a II-a, o „femeie solitară” care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi, evocând amintiri despre „ochii albaştri mari” şi „zâmbetul de neuitat” ale defunctei suverane, scrie AFP.

„Nu existau femei prim-miniştri sau preşedinţi. Ea era singura, deci cred că şi-a croit propriul rol”, a spus soţia regelui Charles al III-lea.

„Avea acei ochi albaştri minunaţi care, când zâmbea, îi luminau toată faţa”, şi-a amintit Camilla, 75 de ani.

„Îmi voi aminti întotdeauna zâmbetul ei. Zâmbetul acela este de neuitat”, a adăugat ea.

Mult timp detestată de britanici, care au văzut-o ca pe o distrugătoare de căsnicii pentru că a fost amanta lui Charles atunci când era căsătorit cu prinţesa Diana, Camilla şi-a câştigat treptat respectul, angajându-se în cauze legate de violenţa domestică sau promovarea lecturii, conform adevarul.ro.

A trebuit să aştepte până în februarie pentru ca Elisabeta a II-a, care nu a asistat la căsătoria ei civilă cu Charles în 2005, să îşi exprime acordul ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină consoartă „atunci când va veni momentul”.

Popularitatea Camillei a crescut. Mai puţin de jumătate dintre britanici doreau anul trecut ca ea să devină regină. Potrivit unui sondaj YouGov publicat marţi, 53% dintre ei consideră în prezent că va face o treabă bună şi doar 18% cred contrariul, mai scrie AFP.

Foto sus: Regina Elisabeta a II-a, în trăsură, alături de Charles și Camilla, în anul 2012 (© Ben / Flickr)

Mai multe pentru tine...