Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Ce țări nu au fost invitate la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 15 septembrie 2022

Un reprezentant din Coreea de Nord este invitat de Marea Britanie să participe la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, însă Afganistanul, Siria şi Venezuela nu vor primi invitaţie, a declarat o sursă din Foreign Office, citată de Reuters.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la 19 septembrie, la Londra, şi o mulţime de lideri mondiali, membri ai familiilor regale şi alţi demnitari au anunţat deja că vor participa.

Invitaţia pentru Coreea de Nord comunistă ar fi la nivel de ambasador, a declarat sursa. Aceasta înseamnă că liderul nord-coreean Kim Jong Un nu va participa. Phenianul are o ambasadă în zona de vest a Londrei.

Siria şi Venezuela nu vor fi invitate din cauză că Marea Britanie nu are în prezent relaţii diplomatice cu aceste state. Afganistanul nu a fost invitat din cauza situaţiei politice actuale, potrivit sursei, scrie Agerpres.

Aceste ţări se alătură Rusiei, Myanmarului şi Belarusului care nu au fost invitate să participe.

Invitaţii la funeralii sunt trimise şi tuturor celor care deţin Victoria Cross, cea mai înaltă distincţie militară britanică, şi George Cross, care poate fi acordată şi civililor.

În total, oficialii Foreign Office-ului au scris de mână 1.000 de invitaţii pentru funeraliile de luni şi o recepţie cu regele Charles duminică. Termenul limită de acceptare a invitaţiilor la funeralii expiră mâine, după care oficialii vor finaliza planul de locuri pentru fiecare participant.

Foto sus: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (© Julian Calder / Wikimedia Commons)

Mai multe pentru tine...