Președintele american Joe Biden la Kiev (foto: Michael A. Horowitz / Twitter)

Președintele american Joe Biden, vizită-surpriză la Kiev / VIDEO

📁 Istorie recentă
🗓️ 20 februarie 2023

UPDATE / Preşedintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză de câteva ore în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară. În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou ajutor financiar şi echipamente militare pentru Ucraina.

Președintele american Joe Biden s-a deplasat luni la Kiev, capitala Ucrainei, pentru prima dată de la lansarea invaziei ruse, acum un an.

Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Vizita lui Biden în capitala Ucrainei are loc cu patru zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei ruse, scrie adevarul.ro.

„Joseph Biden, bun venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este o manifestare extrem de importantă de sprijin pentru toți ucrainenii”, a scris administrația prezidențială de la Kiev.

Această vizită a fost ținută în secret până în ultimul moment, nefiind anunțată de cele două părți.

Anterior, președintele Poloniei Andrzej Duda, anunțase o vizită a lui Biden în țara sa în contextul împlinirii unui an de război la scară largă în Ucraina.

Foto sus: Președintele american Joe Biden la Kiev (© Michael A. Horowitz / Twitter)

Mai multe pentru tine...