Vizita lui Vladimir Putin la Vatican, în iunie 2015 (sursa: kremlin.ru)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Vladimir Putin la Moscova

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 mai 2022

Papa Francisc a vorbit despre încercările eşuate de a obţine o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a-i cere să pună capăt războiului din Ucraina.

Papa Francisc şi-a exprimat intenţia de a merge la Moscova şi de a-l întâlni pe Putin pentru a-i cere să pună capăt războiului, dar nu a primit niciun răspuns, a declarat Suveranul Pontif, într-un interviu pentru Corriere della Sera.

„Am cerut cardinalului Parolin, după douăzeci de zile de război, să-i transmită lui Putin mesajul că sunt dispus să merg la Moscova. Nu am primit încă un răspuns şi încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu vrea să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate cum să nu o opreşti?”, a declarat papa Francisc, conform Adevărul.

Întrebat dacă ar putea fi patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, omul care îl poate convinge pe liderul de la Kremlin să deschidă uşa dialogului, suveranul pontif a negat:

„Am vorbit cu Kirill 40 de minute prin zoom. Mi-a citit toate justificările pentru război. L-am ascultat şi i-am spus: nu înţeleg nimic despre asta. Frate, nu suntem clerici de stat, nu putem folosi limbajul politicii, ci pe cel al lui Iisus. Suntem păstori ai aceluiaşi popor sfânt al lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să căutăm căi de pace, pentru a pune capăt războiului”.

Foto sus: Vizita lui Vladimir Putin la Vatican, în iunie 2015 (sursa: kremlin.ru)

Mai multe pentru tine...