Muzeul dedicat marelui comediant Charlie Chaplin îşi deschide porţile
În micul orăşelCorsier-sur-Vevey, aflat la 15 km de Lausanne, se va deschide pe 17 aprilie Muzeul Charlie Chaplin, un omagiu adus marelui comediant britanic.Numit "Chaplin's World By Grevin", muzeul va fi deschis în anul celei de-a 127-a aniversări a nașterii marelui actor. Oficialităţile elveţiene nu au ales întâmplător locaţia, muzeul urmând să fie deschis pe moşia Manoir de Ban, unde Chaplin şi-a petrecut ultimii 25 de ani din viaţă împreună cu soţia sa, Oona.
În muzeu vor fi expuse replici ale giganticei maşinării din filmul Modern Times, din 1936. Captivantul muzeu va permite vizitatorilor să experimenteze aventura cabinei telefonice din vârful muntelui, pe care Chaplin a trăit-o în filmul Gold Rush.
Lângă muzeul propriu-zis a mai fost ridicat încă un mic edificiu, o machetă a studioului de la Hollywood, dedicat întregii lui activităţi din America, începută în jurul anului 1914. De asemenea, în muzeu pot fi admirate exponate care rememorează activitatea sa din Londra ca actor, dar şi vremurile când a jucat alături de trupa de comedianţi ai circului Casey Court. Cu siguranţă cele mai aşteptate exponate sunt replicile frizeriei din The Great Dictator, şi restaurantul în care personajul său din The Immigrant a mâncat un pantof.
“El a vrut ca oamenii să-şi amintească de el. De aceea a realizat toate filmele în acel fel perfecţionist al lui. Cred că ar fi fost încântat de ideea muzeului.”, a declarat fiul său, Eugene, în vârstă de 62 de ani, pentru AFP.
Chaplin a fost obligat de către autorităţile americane să se mute în Elveţia în timpul anilor ’50, fiind bănuit că ar fi simpatizat cu partidul comunist. Toată această idee a pornit de la cunoscuta teorie a conspiraţiei pe care senatorul McCarthy o dezvoltase în privinţa spionajului sovietic.
Michael, fiul lui Chaplin în vârstă de 70 de ani, povesteşte că a trăi la conac atunci, era ca într-un vis minunat. Ei aveau destul de mulţi servitori, „ era ca un fel de Downton Abbey”, mai spune fiul actorului.
Sursa:The Telegraph