Muzeul dedicat marelui comediant Charlie Chaplin ├«┼či deschide por┼úile jpeg

Muzeul dedicat marelui comediant Charlie Chaplin ├«┼či deschide por┼úile

├Än micul or─â┼čelCorsier-sur-Vevey, aflat la 15 km de Lausanne, se va deschide pe 17 aprilie Muzeul Charlie Chaplin, un omagiu adus marelui comediant britanic.Numit "Chaplin's World By Grevin", muzeul va fi deschis ├«n anul celei de-a 127-a anivers─âri a na╚Öterii marelui actor. Oficialit─â┼úile elve┼úiene nu au ales ├«nt├ómpl─âtor loca┼úia, muzeul urm├ónd s─â fie deschis pe mo┼čia Manoir de Ban, unde Chaplin ┼či-a petrecut ultimii 25 de ani din via┼ú─â ├«mpreun─â cu so┼úia sa, Oona.

├Än muzeu vor fi expuse replici ale giganticei ma┼čin─ârii din filmul Modern Times, din 1936. Captivantul muzeu va permite vizitatorilor s─â experimenteze aventura cabinei telefonice din v├órful muntelui, pe care Chaplin a tr─âit-o ├«n filmul Gold Rush.

dsder jpg jpeg

L├óng─â muzeul propriu-zis a mai fost ridicat ├«nc─â un mic edificiu, o machet─â a studioului de la Hollywood, dedicat ├«ntregii lui activit─â┼úi din America, ├«nceput─â ├«n jurul anului 1914. De asemenea, ├«n muzeu pot fi admirate exponate care rememoreaz─â activitatea sa din Londra ca actor, dar ┼či vremurile c├ónd a jucat al─âturi de trupa de comedian┼úi ai circului Casey Court. Cu siguran┼ú─â cele mai a┼čteptate exponate sunt replicile frizeriei din The Great Dictator, ┼či restaurantul ├«n care personajul s─âu din The Immigrant a m├óncat un pantof.

ÔÇťEl a vrut ca oamenii s─â-┼či aminteasc─â de el. De aceea a realizat toate filmele ├«n acel fel perfec┼úionist al lui. Cred c─â ar fi fost ├«nc├óntat de ideea muzeului.ÔÇŁ, a declarat fiul s─âu, Eugene, ├«n v├órst─â de 62 de ani, pentru AFP.

cdfefv jpg jpeg

Chaplin a fost obligat de c─âtre autorit─â┼úile americane s─â se mute ├«n Elve┼úia ├«n timpul anilor ÔÇÖ50, fiind b─ânuit c─â ar fi simpatizat cu partidul comunist.  Toat─â aceast─â idee a pornit de la cunoscuta teorie a conspira┼úiei pe care senatorul McCarthy o dezvoltase ├«n privin┼úa spionajului sovietic.

Michael, fiul lui Chaplin ├«n v├órst─â de 70 de ani, poveste┼čte c─â a tr─âi la conac atunci, era  ca ├«ntr-un vis minunat. Ei aveau destul de mul┼úi servitori, ÔÇ× era ca un fel de Downton AbbeyÔÇŁ, mai spune fiul actorului.

Sursa:The Telegraph